Πτώση για τις ευρωαγορές στην εκπνοή της εβδομάδας

Υποχωρούν οι δείκτες των ευρωπαϊκών ταμπλό κατά την τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας με έντονη μεταβλητότητα μετά τη συνεδρίαση της Fed για τη νομισματική πολιτική.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,87% στις 466,23 μονάδες, με τον κλάδο αυτοκινήτου να χάνει 1,9%, ενώ οι μετοχές του λιανικού κλάδου είναι οι μοναδικές που βρίσκονται σε θετικό έδαφος με άνοδο 1,1%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό, ο βρετανικός FTSE 100 με πτώση 0,69%, ο γερμανικός DAX με απώλειες 1,37%,

ο γαλλικός CAC 40 χάνει 0,81%, ο ιταλικός FTSE MIB με πτώση 0,79% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με απώλειες 0,98%

Τα εταιρικά κέρδη αποτελούν βασικό παράγοντα για το πώς κινούνται μεμονωμένες μετοχές σήμερα Παρασκευή. Η ολλανδική εταιρεία Signify έκανε άλμα 9% μετά από μια σειρά ισχυρών αποτελεσμάτων, ενώ η σουηδική  H&M κέρδισε 5,3%.

Στον αντίποδα με τις μεγαλύτερες απώλειες, η γερμανική εταιρεία χημικών  Henkel που χάνει 7%, ενώ η πλατφόρμα online trading IG Group υποχωρεί πάνω από 6,4% καθώς ο μέτοχός της TCMI προχώρησε στην πώληση 15,5 εκατ. μετοχών.

Νωρίτερα οι ασιατικές αγορές έκλεισαν οι περισσότερες με άνοδο. Στα εταιρικά, η Apple ανακοίνωσε το καλύτερο τρίμηνο της ιστορίας της σε όρους εσόδων.

Στην Ευρώπη, η LVMH ανακοίνωσε άνοδο και το 2022 στη ζήτηση για τα είδη ένδυσης, τις τσάντες και τα κοσμήματα, μετά από ισχυρή αύξηση στις πωλήσεις δ’ τριμήνου στα 20,04 δισ. ευρώ.

Στο μεταξύ, το γαλλικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 0,7% το δ’ τρίμηνο. Τα προκαταρκτικά στοιχεία κάνουν λόγο για ετήσια ανάπτυξη στα υψηλά 5ο ετών ήτοι 7% το 2021 μετά από συρρίκνωση 8% το 2020.

Το ισπανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2% σε τριμηνιαία βάση, ξεπερνώντας τις προσδοκίες και ανεβάζοντας το ετήσιο ΑΕΠ στο 5%.

Διαβάστε ακόμη:

Τζέιμι Ντίμον: Ο ελληνικής καταγωγής CEO της JP Morgan που δημιούργησε τον πρώτο «μονόκερο» της χώρας

PIMCO: Μακρύς ο δρόμος της Fed προς την πλήρη ομαλοποίηση

Eπικοινωνία Μητσοτάκη – Σολτς: Ουκρανία, Ανατολική Μεσόγειος και διμερείς σχέσεις στο επίκεντρο

Keywords
Τυχαία Θέματα