Μελάνια Τραμπ: H δημοπρασία για το περίφημο λευκό καπέλο δεν έπιασε τα χρήματα που ήθελε

Τι κοινό έχουν το λευκό, πλατύγυρο, καπέλο της Μελάνια Τραμπ, μια υδατογραφία της ίδιας να απεικονίζεται με το καπέλο και ένα NTF, δηλαδή ένα ψηφιακό άυλο αντικείμενο που είναι ένα animation του ζωγραφικού πίνακα;

Όλα βγήκαν σε δημοπρασία με τιμή στόχο τα 250.000 δολάρια, την οποία ωστόσο δεν επέτυχαν, προς δυσάρεστη έκπληξη της πρώην πρώτης κυρίας.

Η Τραμπ ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι θα δημοπρατήσει το καπέλο, το οποίο φόρεσε για να συναντήσει τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν και

τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια επίσημης κρατικής επίσκεψης το 2018 καθώς και τα άλλα δύο αντικείμενα.

ENDS TONIGHT: The “Head of State Collection” exclusive auction #MelaniaNFT pic.twitter.com/pbUCpz5uk6

— MELANIA TRUMP (@MELANIATRUMP) January 25, 2022

Επέμεινε μάλιστα όλες οι προσφορές να γίνονται μόνο στο κρυπτονόμισμα Solana.

Όταν ολοκληρώθηκε η δημοπρασία την Τετάρτη, υπήρχαν μόνο πέντε προσφορές για τα αντικείμενα, η καθεμία γύρω στην ελάχιστη τιμή των 1.800 SOL, κρυπτονομισμάτων Solana.

Αν και ο ελάχιστος αριθμός σε Solana πληρούνταν, μια απότομη πτώση στην αγορά κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα η τελική προσφορά να είναι περίπου 170.000 δολάρια, περίπου 80.000 δολάρια λιγότερο από το όριο προσφοράς ανοίγματος.

«Ο νικητής της δημοπρασίας θα λάβει μια εξατομικευμένη επιστολή από την κυρία Τραμπ, που θα συνοδεύει το καπέλο και την ακουαρέλα σε χαρτί και θα πιστοποιεί τη γνησιότητα. Το NFT θα κοπεί στο Solana Blockchain», ανέφερε σε δήλωσή του το γραφείο της Μελάνια Τραμπ.

Το γραφείο ανέφερε ακόμα ότι ένα «μέρος» των εσόδων που προέρχονται από τη δημοπρασία θα δοθεί για να παράσχει στους ανθρώπους «που βρίσκονται στην κοινότητα της ανάδοχης φροντίδας πρόσβαση στην εκπαίδευση της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνολογίας».

Η συλλογή δημοπρασιών, που ονομάστηκε «Head of State», σηματοδοτεί το δεύτερο εγχείρημα υψηλού προφίλ της Τραμπ σε NFT και κρυπτονομίσματα. Τον Δεκέμβριο, έβγαλε προς πώληση ένα NFT με τίτλο Melania’s Vision: μια ακουαρέλα με τα μάτια της.

#MelaniaNFT#art @MACOULONhttps://t.co/XJN18tMllg

Limited Edition NFT
Available Now#BeBest #FosteringTheFuture pic.twitter.com/KFlYEenTE2

— MELANIA TRUMP (@MELANIATRUMP) December 21, 2021

Keywords
Τυχαία Θέματα