Πρόβλεψη για άνοδο 165% του Bitcoin στα 2.000 ευρώ για το 2017

Ακόμα και πάνω από τα 2.000 δολάρια θα μπορούσε να φτάσει η τιμή του Bitcoin το 2017 βρίσκοντας στήριξη στις προσδοκίες παραγόντων της αγοράς ότι υπό τον Donald Trump θα κυριαρχήσουν πολιτικές τόνωσης της οικονομίας, με αποτέλεσμα την πιθανή άνοδο του πληθωρισμού και του δολαρίου σε ιστορικά υψηλά, αναφέρει έκθεση της Saxo Bank.

Κατά την προεκλογική του καμπάνια ο Trump έκανε λόγο για αύξηση

των δημοσιονομικών δαπανών, με την Saxo Bank να σημειώνει ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αυξήσει το ύψους 20 τρισ. δολαρίων εθνικό χρέος των ΗΠΑ και να προκαλέσει τριπλασιασμό του ταβανιού χρέους του προϋπολογισμού από τα 600 δισ. στα 1,2-1,8 τρισ..

Κάτι τέτοιο θα είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο οικονομικής δραστηριότητας και του πληθωρισμού πράγμα που θα ωθούσε την Fed στο να αυξήσει γρηγορότερα τα επιτόκια, προκαλώντας εκτόξευση του δολαρίου.

Όταν ανεβαίνει ο πληθωρισμός είναι πιθανό η κεντρική τράπεζα να αυξάνει τα επιτόκια για να τον τιθασεύσει. Κάτι τέτοιο θα έκανε ανάρπαστο το δολάριο για επενδυτές από το εξωτερικό.

"Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε ένα domino effect στις αναδυόμενες αγορές και ειδικά την Κίνα, με τους ανθρώπους παγκοσμίως να ψάχνουν για μορφές νομισμάτων και συστήματα πληρωμών τα οποία δεν θα είναι συνδεδεμένα με κεντρικές τράπεζες που ήδη έχουν εξαντλήσει τις νομισματικές τους πολιτικές ή παλιομοδίτικες κυβερνήσεις που βρίσκονται σε κατάσταση χρηματοοικονομικής καταστολής ή συστήματα που πλέον έχουν ξεπεραστεί" σημειώνει ο Steen Jakobsen.

Το Bitcoin ως το μεγαλύτερο εικονικό νόμισμα θα μπορούσε να επωφεληθεί από το συγκεκριμένο "χάος" καθώς οι αναδυόμενες αγορές θα ήθελαν να απομακρυνθούν από την σφαίρα επιρροής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ και των τραπεζικών συστημάτων.

"Αν το τραπεζικό σύστημα όπως και η Ρωσία ή η Κίνα κινούνται προς την κατεύθυνση να δεχτούν το Bitcoin ως εναλλακτικό του αμερικανικού δολαρίου και των παραδοσιακών τραπεζικών συστημάτων, το Bitcoin θα μπορούσε εύκολα την επόμενη χρονιά να τριπλασιάσει την αξία του από το επίπεδο των 700 δολαρίων που είναι σήμερα σε αυτό των 2.100 δολαρίων", λέει ο Jakobsen said.

Οι υπερασπιστές του Bitcoin υποστηρίζουν ότι η χαμηλή ανατίμηση του δολαρίου έναντι του γουάν, σε σχέση με το bitcoin έναντι του δολαρίου δείχνει ότι τα 2.000 δολάρια δεν είναι άπιαστο όνειρο για το εικονικό νόμισμα.

Αυτή την στιγμή, σύμφωνα με τον Bobby Lee, chief executive της πλατφόρμας ανταλλαγής bitcoin BTC China, το ποσό των εικονικών νομισμάτων bitcoin που κυκλοφορούν εκτιμάται στα 12,1 δισ..

Keywords
Τυχαία Θέματα