Προβάδισμα στο Bremain δίνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Βρετανία λίγες μόνο ώρες πριν κλείσουν οι κάλπες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, η έρευνα της εταιρείας Populus που διεξήχθη online την προηγούμενη του δημοψηφίσματος,

δίνει 10 μονάδες προβάδισμα στo στρατόπεδο του Bremain (55%) αφήνοντας αρκετά πίσω το Brexit, που συγκέντρωσε μόλις 45%.

Και η προτελευταία όμως δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα δίνει προβάδισμα τεσσάρων μονάδων στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, με βάση τα αποτελέσματα της Ipsos Mori, σε δείγμα 1.592 ατόμων το 52% τάσσεται με το πλευρό του Bremain και το 48% με το πλευρό του Brexit.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 12% των ερωτηθέντων παραδέχθηκε ότι μπορεί να αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή, γεγονός που δείχνει πόσο το ιστορικό αυτό δημοψήφισμα έχει διχάσει τη χώρα.

Λίγη ώρα αργότερα διαδικτυακή δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών Populus σε δείγμα 4.700 πολιτών έδινε σαρωτικό προβάδισμα στο Bremain ανακοινώνοντας ότι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ ψηφίζει το 55% έναντι 45% που πιστεύει ότι η χώρα πρέπει να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα