Προσβάσιμος ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά

Στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση του καταλόγου με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, όπως ανακοινώθηκε από τη Γραμματεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΓΠΠ, «ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική τηρείται στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στην οποία μπορούν να απευθύνονται όσοι θέλουν να λάβουν γνώση, έπειτα από αίτησή τους».

Η ηλεκτρονική

διεύθυνση της ΓΓΠΠ είναι η www.civilprotection.gr και η ταχυδρομική: Ευαγγελιστρίας 2, 105 63 Αθήνα. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της ΓΓΠΠ είναι τα ακόλουθα: 2131510163, 2131510186, 2131510176.

92 οι νεκροί σύμφωνα με τους ιατροδικαστές

Στους 92 ανέρχονται οι νεκροί - θύματα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι στις 23 Ιουλίου, σύμφωνα με τη λίστα που διαβίβασε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Δυο από τους νεκρούς, ωστόσο, παραμένουν αταυτοποίητοι. Η λίστα με τους νεκρούς περιλαμβάνει και εκείνους που κατέληξαν νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία.

Η λίστα με τα θύματα της πυρκαγιάς διαβιβάστηκε στους εισαγγελείς, που ερευνούν τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς, προκειμένου εκείνοι να ξεκινήσουν να καλούν σε κατάθεση τους συγγενείς τους.

Μάλιστα, η Εισαγγελία Αθηνών έστειλε παραγγελία για την εξέτασή τους στα αστυνομικά τμήματα Ραφήνας και Νέας Μάκρης αλλά και το Λιμεναρχείο της Ραφήνας.

Μέχρι στιγμής στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τη μεγάλη πυρκαγιά στην Αττική έχουν εξεταστεί συνολικά 25 μάρτυρες, στελέχη των εμπλεκόμενων φορέων. Σήμερα εξετάστηκε ως μάρτυρας ο νυν αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, υπαρχηγός της Πυροσβεστικής κατά το χρόνο της φονικής πυρκαγιάς Βασίλης Ματθαιόπουλος.

Συνολικά οι μάρτυρες από τους εμπλεκόμενους φορείς αναμένεται να φθάσουν τους 30 ενώ ήδη η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει διαβιβάσει στην Εισαγγελία τις συνομιλίες στελεχών της κατά τον κρίσιμο χρόνο από την εκδήλωση της πυρκαγιάς και κατά τη διάρκεια της καταστροφής στο Μάτι.

Τέλος, αναμένεται η διαβίβαση και του φακέλου με το πλήρες προανακριτικό υλικό που συγκεντρώνει από δική της έρευνα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μετά τη δημοσιοποίηση του αριθμού των νεκρών από τους εισαγγελείς η Πυροσβεστική εξέδωσε και αυτή νέα ενημέρωση για τον αριθμό των νεκρών - την πρώτη μετά τις 2 Αυγούστου - ανεβάζοντας και αυτή τον αριθμό των θυμάτων στους 92.

Υπενθυμίζεται ότι Δεκαπέντε σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, 36 εγκαυματίες παραμένουν στα νοσοκομεία. Από αυτούς έξι άτομα νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και ένα παιδί στο νοσοκομείο Αγία Σοφία.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής έχει ως εξής:

Ο αριθμός των θυμάτων από την πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, μέχρι στιγμής, ανέρχεται στους 92.

Η κατάσταση, όπως αποτυπώνεται από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, έχει ως εξής: ο αριθμός των ταυτοποιημένων νεκρών ανέρχεται στους 81 και υπάρχουν δύο μη αναγνωρίσιμες σοροί, με διαθέσιμο DNA, οι οποίες δεν έχουν αναζητηθεί από συγγενικά πρόσωπα.

Νοσηλευόμενοι στα νοσοκομεία της Αττικής, έχουν καταλήξει μέχρι στιγμής, εννιά άτομα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα