Προς υπογραφή η σύμβαση της ΕΡΓΟΣΕ για το Ψαθόπυργος – Ρίο

της Μαριάννας Τζάννε

Προς το τέλος του φαίνεται να βαίνει ένα πολύχρονο σήριαλ για την κατασκευή της σιδηροδρομικής γραμμής Ψαθόπυργος – Ρίο. Σύμφωνα με πληροφορίες για το έργο συνολικού προϋπολογισμού 174 εκ. ευρώ, ετοιμάζεται να υπογράψει την σύμβαση η ΕΡΓΟΣΕ με την ιταλική GD Infrastrutture Srl., η οποία συνεργάζεται με τη Μηχανική, προκειμένου να αποφύγει την απώλεια κοινοτικών πόρων που εγκυμονούν οι μεγάλες καθυστερήσεις του έργου.

Ο διαγωνισμός βραχυκύκλωσε από την σφοδρή δικαστική

διαμάχη μεταξύ της Ιταλικής εταιρείας και της Πόρτο Καρράς του ομίλου Στέγγου, που είχε αρχικώς επιλεγεί ως προσωρινός ανάδοχος. Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκρινε, όμως, πως το έργο έπρεπε να ανατεθεί στον πρώτο μειοδότη και συγκεκριμένα στην ιταλική εταιρεία GD Infrastrutture Srl., η προσφορά της οποίας ήταν κατά 13 εκ. ευρώ φθηνότερη έναντι της Πόρτο Καρράς.

Ακολούθησαν αιτήσεις θεραπείας από την τότε διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ και προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από την Πόρτο Καρράς, οι οποίες δεν απέδωσαν. Τελικά προ μηνών αποφασίστηκε η υπογραφή σύμβασης με την GD Infrastrutture αλλά η δικαστική μάχη της πλευράς Στέγγου συνεχίστηκε. Στα τέλη Μαΐου απορρίφθηκε από το ΣτΕ και η δεύτερη προσφυγή της, ενώ προ ημερών η διοίκηση της ΕΡΓΟΣΕ απέρριψε νέα προδικαστική προσφυγή.

Keywords
Τυχαία Θέματα