Προς τη χειρότερη εβδομαδιαία επίδοση από τον Οκτώβριο το ευρώ

Ενισχύεται έναντι του δολαρίου το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, παρ' όλα αυτά αναμένεται να καταγράψει τις χειρότερες εβδομαδιαίες επιδόσεις από τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς μετά το διεθνές sell -off οι επενδυτές άρχισαν να ποντάρουν στο αδύναμο δολάριο, μια τάση που κυριαρχεί τελευταία, αυξάνοντας τις προσδοκίες ότι η ΕΚΤ θα συρρικνώσει τον ισολογισμό της νωρίτερα του αναμενόμενου.

Το ευρώ νωρίτερα σημείωνε άνοδο 0,1% στο 1,2257 έναντι του δολαρίου, έχοντας απολέσει συνολικά 1,47% αυτή την εβδομάδα μέχρι στιγμής. Στο

σύνολο του έτους παραμένει 2,28% υψηλότερα, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου είχε βρεθεί σε υψηλό τριών ετών ήτοι στο 1,2538 δολ.

Την ίδια ώρα το δολάριο παραμένει σταθερό έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων σήμερα. Αυτή την εβδομάδα έχει ενισχυθεί κατά 1,1% ενώ από τις αρχές της χρονιάς έχει υποχωρήσει 2,1%.

Τέλος, το ελβετικό φράγκο που αποτελεί επίσης ένα ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο στην αγορά συναλλάγματος, έφτασε σε υψηλό τεσσάρων μηνών έναντι του ευρώ, στο 1,146 προτού υποχωρήσει στο 1,1518, με ημερήσια πτώση 0,5%.

Keywords
Τυχαία Θέματα