Και η Barclays θα απαγορεύσει την αγορά κρυπτονομισμάτων με πιστωτικές της κάρτες

Η βρετανική τράπεζα Βarclays αναμένεται να προστεθεί στη λίστα μεγάλων τραπεζών των ΗΠΑ που δεν επιτρέπουν στους πελάτες τους να αγοράζουν Bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα με τις πιστωτικές τους κάρτες, σύμφωνα με ανώτερο τραπεζικό στέλεχος που επικαλείται το Reuters.

«Είμαστε στη διαδικασία λήψης απόφασης που δεν

θα επιτρέπει αγορές κρυπτονομισμάτων με τις κάρτες μας», ανέφερε ο Paul Wilmore, εκτελεστικός δ/ντής της Barclaycard.

Εκπρόσωπος της Barclays στο Λονδίνο ανέφερε πως η τράπεζα επανεξετάζει την πολιτική της από χώρα σε χώρα και ότι προς το παρόν δεν έχει επιφέρει αλλαγές.

Η Barclaycard είναι μια από τους μεγαλύτερους παρόχους πιστωτικών καρτών τόσο στη Βρετανία όσο και στις Η.Π.Α., που δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα την απαγόρευση αγοράς ψηφιακών νομισμάτων μέσω καρτών.

Η Lloyds Banking Group Plc, η οποία εκδίδει πάνω από το 1/4 των πιστωτικών καρτών στη Βρετανία, καθώς και η Virgin Money, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι υιοθετούν την απαγόρευση, ακολουθώντας το παράδειγμα της JP Morgan Chase & Co και της Citigroup.

Σύμφωνα με τη Lloyds , οι κινήσεις αυτές αποσκοπούν στην προστασία των πελατών από συσσώρευση τεράστιων χρεών σε περίπτωση που οι αξίες των ψηφιακών νομισμάτων καταρρεύσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα