Προς παράταση οι προθεσμίες για όλα τα επενδυτικά σχέδια

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Σε νομοθετική ρύθμιση για την επέκταση των προθεσμιών όλων των επενδυτικών σχεδίων που λήγουν τέλος του 2016 θα προχωρήσει το υπουργείο Οικονομίας σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γ. Σταθάκης.

Στην ερώτησή του το κόμμα της ΝΔ εξηγούσε πως 1.238 επενδύσεις που έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό νόμο 3908/2011 βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και πρότεινε

παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης των επενδυτικών σχεδίων που έχουν ενταχθεί σε όλους τους αναπτυξιακούς νόμους των τελευταίων ετών.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παναγιώτης Λαμπρινούδης ενημερώνει πως θα κάνει αποδεκτό το αίτημα του επιμελητηρίου χωρίς ωστόσο να ορίζει την νέα ημερομηνία λήξης. Σημειώνει χαρακτηριστικά πως το υπουργείο προωθεί νέα ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή για ψήφιση «η οποία αφορά την περαιτέρω επέκταση των ως άνω προθεσμιών ολοκλήρωσης και πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2016...».

Εκτός αυτού ο κ. Λαμπρινούδης ενημερώνει ότι το επόμενο διάστημα θα δοθεί προς δημόσια διαβούλευση και ο νέος αναπτυξιακός νόμος επισημαίνοντας ότι οι γενικοί του στόχοι θα είναι μεταξύ άλλων : «εφαρμογή καθεστώτων ενίσχυσης της υγιούς και στοχευμένης επιχειρηματικότητας, επανεκβιομηχάνιση της χώρας, ενθάρρυνση συγχωνεύσεων, αξιοποίηση δυναμικού με έμφαση στην απασχόληση εκπαιδευμένου προσωπικού κ.α.».

Keywords
Τυχαία Θέματα