Προς μίσθωση το πρώην Εφετείο στην Ομόνοια για να γίνει 4άστερο ξενοδοχείο

Της Στεφανίας Σούκη

Το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ κατ' ελάχιστο θα πρέπει να διαθέσουν οι επενδυτές που θα αναλάβουν την μακροχρόνια μίσθωση του πρώην ξενοδοχείου Ambassadeur στην Ομόνοια, ιδιοκτησίας του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ).

Με βάση την προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού, η εκμίσθωση αφορά χρονικό διάστημα 30 ετών, με δυνατότητα παράτασης 10 ετών για το ακίνητο επί των οδών Σωκράτους 65-67 που στέγαζε το ξενοδοχείο «AMBASSADEUR» για την λειτουργία του ως ξενοδοχείου 4 αστέρων. Οι ενδιαφερόμενοι, προκειμένου να συμμετάσχουν

στο, καλούνται να υποβάλουν αίτηση και φάκελο δεσμευτικής προσφοράς μέχρι την 15/11/2018, ενώ το προσφερόμενο μηνιαίο μίσθωμα δεν δύναται να είναι μικρότερο του ποσού των 25.000 ευρώ και θα προσαυξάνεται αναλόγως.

Το κτίριο αναφέρεται σε ακίνητο συνολικής επιφάνειας 10.247 τ.μ. που αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο, τμήμα ημιορόφου, 8 ορόφους και δώμα και εδράζεται επί γηπέδου συνολικής επιφάνειας 2.364 τ.μ. Μέχρι το έτος 1980, λειτουργούσε το ξενοδοχείο Α' κατηγορίας «AMBASSADEUR» δυναμικότητας 200 δωματίων (170 μονόκλινα, 30 δίκλινα). Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε το έτος 1961 και λειτούργησε έτσι για περίπου 20 χρόνια. Στη συνέχεια στο κτήριο λειτούργησε το Εφετείο Αθηνών μέχρι το έτος 2000, και έκτοτε είναι κενό.

«Η πρόσβαση στην περιοχή του ακινήτου είναι άριστη καθώς βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και απέχει 50 μ. από την Πλατεία Ομονοίας και τον ομώνυμο σταθμό. Βρίσκεται πολύ κοντά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Εθνικό Θέατρο», όπως επισημαίνεται στην προκήρυξη.

Το οικονομικό αντάλλαγμα, το οποίο θα καταβάλλει ο Μισθωτής στο ΕΤΕΑΕΠ, θα αποτελεί το αντικείμενο της δεσμευτικής οικονομικής προσφοράς και θα περιλαμβάνει:
-Μηνιαίο Μίσθωμα
-Ανεξάρτητο ποσοστιαίο μίσθωμα επί του κύκλου εργασιών.
-Εγγυήσεις, με εγγυητική επιστολή συμμετοχής στο διαγωνισμό, ύψους ενός μηνιαίου μισθώματος, ήτοι 25.000 ευρώ και διάρκειας εννέα μηνών, με εγγυητική επιστολή καλής εκτέλεσης των όρων της σύμβασης διάρκειας 18 μηνών και ύψους ποσού ίσου με δύο ετήσια μισθωμάτα η οποία θα ανανεώνεται και θα αναπροσαρμόζεται ετησίως, όπως και το μίσθωμα, καθώς επίσης και εγγυητική επιστολή υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος διάρκειας 30 μηνών και ύψους ποσού ίσου με 2 εκατ. ευρώ η οποία θα απομειώνεται σταδιακά, ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών της επένδυσης, που θα βεβαιώνεται κάθε φορά από τον εκμισθωτή.

Οι στόχοι του ΕΤΕΑΕΠ, για το ακίνητο «Ambassadeur» είναι οι εξής:
- Η υποχρεωτική λειτουργία ξενοδοχειακής υποδομής, κατηγορίας 4* αστέρων, και λοιπών υποστηρικτικών εγκαταστάσεων και εκμεταλλεύσεων (συνεδριακό κέντρο, κ.λπ.) υψηλών προδιαγραφών.
- Η αναβάθμιση του ακινήτου, η αποδοτική διαχείριση των εκμεταλλεύσεων που έχουν αναπτυχθεί και η επίτευξη υψηλής προσόδου για το ΕΤΕΑΕΠ, σε συνεργασία με διεθνώς αναγνωρισμένο Διαχειριστή Ξενοδοχείου (Hotel Operator).
-Η υλοποίηση του βασικού επενδυτικού προγράμματος με εκτέλεση εργασιών από τον ανάδοχο με δικά του μέσα και έξοδα, ελαχίστου ύψους 7,5 εκατ. ευρώ, εντός δύο ετών από την ημερομηνία παράδοσης - παραλαβής του μισθίου
- Η διατήρηση υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών λειτουργίας των εκμεταλλεύσεων και η υλοποίηση προγράμματος τακτικής και βαριάς συντήρησης που απαιτείται για την κατάλληλη λειτουργία ξενοδοχείου 4* αστέρων καθόλη τη διάρκεια της σύμβασης εκμίσθωσης με αναβάθμιση.
- Η προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος.
- Η λειτουργία του ακινήτου με γνώμονα την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου και την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της πρωτεύουσας.
- Η τήρηση των νομικών, θεσμικών, περιβαλλοντικών και πολεοδομικών περιορισμών που διέπουν το ακίνητο.

Keywords
Τυχαία Θέματα