Μεικτά πρόσημα στην Ευρώπη μετά τα ιστορικά υψηλά στις αποδόσεις ΗΠΑ

Σε μεικτό έδαφος κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατά την τελευταία ημέρα συναλλαγών της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο, μετά και τη χθεσινή άνοδο των αμερικανικών αποδόσεων σε νέα υψηλά επτά ετών.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει μικρές μεταβολές σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, χάνοντας 0,11% στις 379,25 μονάδες.

Στους μεγαλύτερους δείκτες, ο βρετανικός FTSE

100 με πτώση 0,26%, o γερμανικός DAX χάνει 0,13%, o γαλλικός CAC40 με μικρές απώλειες 0,07%, ο ιταλικός FTSE MIB στο -0,46% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ35 στο -0,41%.

Οι αγορές εστιάζουν στο χθεσινό sell off των αμερικανικών ομολόγων μετά τη δήλωση του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει πολύ δρόμο ακόμα μέχρις ότου τα επιτόκια γίνουν «ουδέτερα» (η νομισματική πολιτική να μην είναι ούτε ευνοϊκή ούτε περιοριστική), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον αυξήσεις επιτοκίων στο μέλλον. Παράλληλα, τα ισχυρά οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν μείωσαν τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό και τον κίνδυνο για ταχύτερες του αναμενόμενου αυξήσεις επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου αναρριχήθηκε στα υψηλά επτά ετών.

Keywords
Τυχαία Θέματα