Προς κ. Στουρνάρα και Αθανασίου: Προσλάβετε κόσμο στον ΣΔΟΕ και την Εισ. Διαφθοράς. ΤΩΡΑ…

Τελικά τη δουλειά της Βουλής την έκαναν οι δικαστικές και οι ελεγκτικές αρχές.

Προσέξτε την είδηση: Χθες ανακοινώθηκε ότι ο τέως υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου καλείται από την εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, για τις δηλώσεις πόθεν έσχες του 2010 και του 2009.

Ο κ. Παπαντωνιου θα δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο συμπληρωματικής έρευνας, που διενεργείται για τα περιουσιακά του στοιχεία Η κλήτευσή του, αφορά στη δήλωση πόθεν έσχες του 2010 και του 2009. Η εισαγγελέας διαπίστωσε κακουργηματικού χαρακτήρα

αδίκημα για τη σύζυγο του πρώην υπουργού κ. Σταυρούλα Κουράκου. Σύμφωνα με πληροφορίες, με βάση το πόρισμα -μετά τον έλεγχο στα εισοδήματα που δήλωνε κατά την τελευταία δεκαετία η κυρία Κουράκου - προέκυπτε αδικαιολόγητος πλουτισμός 1,333 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που εμφανιζόταν να έχει καταθέσει η σύζυγος του πρώην υπουργού στην HSBC της Γενεύης, σύμφωνα με τα ευρήματα της λίστας Λαγκάρντ.

Τα νέα στοιχεία προέκυψαν από τον φορολογικό έλεγχο που έγινε στο ζεύγος Παπαντωνίου το διάστημα 2000 - 2010 από το ΣΔΟΕ. Στο πλαίσιο του ελέγχου έγινε άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών στην Ελλάδα.

Αυτή είναι η είδηση. (Όμως δεν μπορώ να μην σας πω ότι τόσα χρόνια οι βουλευτές δεν είδαν ποτέ πλουτισμό…)

Πάμε παρακάτω λοιπόν ….

Από την ημέρα που δημοσιοποιήθηκε η λίστα Lagarde ( το θέμα της εξαφάνισης της λίστας από τον τέως υπουργό Γιώργο Παπακωνσταντίνου δημοσιοποιήθηκε από το Πρώτο Θέμα στις 29 Σεπτεμβρίου 2012 ) έως σήμερα πέρασαν περίπου 12 μήνες. Όλους αυτούς τους μήνες οι άνδρες του ΣΔΟΕ πραγματοποίησαν συστηματικούς ελέγχους στα περιουσιακά στοιχεία του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του. Λίγοι άνθρωποι έκαναν καλή δουλεία. Άλλα είναι λίγοι. Όπως λίγοι άνθρωποι στελεχώνουν και την εισαγγελία Διαφθοράς.

Γίνεται λοιπόν κάτι παραπάνω από σαφές ότι το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Δικαιοσύνης δηλαδή οι κ. Γιάννης Στουρνάρας και Χαράλαμπος Αθανασίου οφείλουν τώρα να ενισχύσουν με επιστημονικό προσωπικό και το ΣΔΟΕ και την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ο νέος οικονομικός εισαγγελέας του ΣΔΟΕ κ. Παναγιώτης Αθανασίου με επιστολή του στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρια ζητεί την πρόσληψη περίπου 300 ανθρώπων εξειδικευμένων σε διάφορους τομείς. Επιπρόσθετα και η Εισαγγελία Διαφθοράς υπό την έμπειρη Ελένη Ράικου έχει ζητήσει επιπλέον 5-6 ανθρώπους να στελεχώσουν την εισαγγελία.

Προσέξτε όμως: Δεν ζητούν νέες προσλήψεις. Μετακινήσεις από την μια υπηρεσία στην άλλη ζητούν. Μέχρι στιγμής τα αιτήματα δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Όμως κ. Γιάννη Στουρνάρα και κ. Χαράλαμπο Αθανασίου κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο να γίνει όχι αύριο άλλα σήμερα.
Και είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν άλλοι 100 δημόσιοι λειτουργοί που έχουν κλέψει για να μπουν φυλακή. Που τους ξέρουμε, αλλά μέχρι να τους ελέγξουμε θα περάσουν χρόνια.

Blogger Γιώργος Δημητρομανωλάκης
Keywords
Τυχαία Θέματα