Προκλητικά υψηλή η συνεισφορά της Ελλάδας στην κοινή άμυνα του ΝΑΤΟ

του Διαμαντή Σεϊτανίδη

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από το πρακτορείο Bloomberg για τη συμβολή των κρατών- μελών του ΝΑΤΟ στις κοινές αμυντικές δαπάνες της Συμμαχίας, είναι ενδεικτικά για τον τρόπο που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα η ελληνική κυβέρνηση.

Καθώς η Ελλάδα πορεύεται στον όγδοο χρόνο σε επιτήρηση, καθώς το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έχει μειωθεί κατά περίπου 25%, ποσοστό μεγαλύτερο ακόμα και για χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, την ώρα που μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι και τα νέα παιδιά που είναι έτοιμα να μπουν στην αγορά εργασίας καλούνται να κάνουν ακόμα υπομονή, αυτή την ίδια ώρα η κυβέρνηση δίνει -ποσοστιαία- τα περισσότερα μετά τις ΗΠΑ κονδύλια στο ΝΑΤΟ για την κοινή άμυνα.

Σύμφωνα με το σχετικό πίνακα του Bloomberg, εκτός των ΗΠΑ, μόνο η Ελλάδα, η Εσθονία και η Μεγάλη Βρετανία δαπανούν περισσότερο από το 2% του ΑΕΠ τους για τις κοινές αμυντικές δαπάνες του ΝΑΤΟ. Η Πολωνία, για παράδειγμα, μια οικονομία με εκρηκτική ανάπτυξη, δίνεθι το 1,99% του ΑΕΠ της στο συγκεκριμένο σκοπό.

Και η τραγική ειρωνεία είναι ότι στην πρόσφατη κρίση με την Τουρκία και τη σύλληψη από τις δυνάμεις της γείτονος των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, το ΝΑΤΟ "ένιψε τας χείρας του" ως νέος Πόντιος Πιλάτος, καλώντας τα δυο μέρη να λύσουν το πρόβλημα μεταξύ τους, χωρίς να εμπλέκουν την Ατλαντική Συμμαχία. Προφανώς τα εξαιρετικά υψηλά κονδύλια που καταβάλλει η Ελλάδα αφορούν στη... Ρωσία και σε άλλους αντιπάλους του ΝΑΤΟ ως όλον, όχι όμως στην προάσπιση των εθνικών δικαίων της χώρας μας, αλλά και του Διεθνούς Δικαίου.

Από την εποχή που η αριστερά κατέβαινε στους δρόμους με το σύνθημα "λεφτά για την παιδεία και όχι για το ΝΑΤΟ", περάσαμε στην αριστερή κυβέρνηση που κόβει χρήματα από την παιδεία, την υγεία και την εθνική οικονομία, για να τα δώσει στο ΝΑΤΟ, το οποίο αρνείται να μεριμνήσει για την προσάσπιση των εθνικών μας δικαίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα