Ετοιμάζει αντίποινα ο Πούτιν εναντίον της Μεγάλης Βρετανίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προετοιμάζεται να αντιδράσει εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού η πρωθυπουργός Τερέζα Μάη έδιωξε 23 διπλωμάτες για τη δηλητηρίαση ενός πρώην κατασκόπου και της κόρης του σε βρετανικό έδαφος.

Η Ρωσία "σίγουρα" θα εκδιώξει Βρετανούς διπλωμάτες σε απάντηση της παραπάνω κίνησης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στη Μόσχα, όπως ανέφερε η κρατική υπηρεσία ειδήσεων RIA Novosti. Το υπουργείο Εξωτερικών και άλλοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ετοιμάζουν μέτρα εναντίον της

"απολύτως ανεύθυνης" συμπεριφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου και ο Πούτιν θα αποφασίσει τον καλύτερο τρόπο δράσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους σε τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη.

Η Τερέζα Μέι είπε στο Κοινοβούλιο την Τετάρτη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα κινηθεί επίσης για να παγώσει τα ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία, ως απάντηση σε αυτό που αποκαλούσε «παράνομη χρήση βίας» με τη συμμετοχή ενός τολμηρού πράκτορα όπλων. Περισσότερα βήματα θα γίνουν μυστικά, είπε, μια ένδειξη ότι η Βρετανία θα μπορούσε να ξεκινήσει κυβερνοεπιθέσεις στα συμφέροντα του Κρεμλίνου.

Άλλες απαντήσεις, όπως οικονομικές κυρώσεις ή παρεμπόδιση των ρωσικών τραπεζών να χρησιμοποιούν το διεθνές σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων SWIFT, απαιτούν πολυμερή υποστήριξη και χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα