Προκαλούν το δημόσιο αίσθημα


Προκαλούν την κοινωνία και το δημόσιο αίσθημα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με την βροχή διορισμών συγγενών τους στο δημόσιο.

Οι απλοί πολίτες παρακολουθούν έκπληκτοι και αγανακτισμένοι, τα κυβερνητικά στελέχη που διεκδικούσαν την εξουσία καταγγέλλοντας το παλαιό κομματικό σύστημα και τις παθογένειές του, τώρα να μετέρχονται όλων των τρόπων αυτού του κομματικού συστήματος, με πιο χαρακτηριστικό τους διορισμούς ημετέρων.

Οι αναφορές που φθάνουν από τον δημόσιο τομέα δείχνουν επιπλέον ότι παραμερίζουν παλαιότερα στελέχη της διοίκησης γιατί απλώς και μόνο δεν είναι "δικοί τους". Σε μία συγκυρία που ο δημόσιος τομέας είναι αποψιλωμένος και τα ικανά στελέχη όλων των πολιτικών αποχρώσεων σπανίζουν.

Ακόμη πιο προκλητική όμως είναι η απάντηση στις επικρίσεις για τους διορισμούς όπως εκφράστηκε από το νεαρό γραμματέα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έσπευσε να καλύψει η εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου. Λίγο πολύ απαντώντας στις αποκαλύψεις του "Πρώτου Θέματος", σε ένα παραλήρημα ο γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ πρόβαλε ότι επειδή κάποιοι πρόγονοί του και η αριστερά στο σύνολό της έχουν ένα παρελθόν αγώνων και θυσιών, εκείνος και οι σύντροφοί του έχουν δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν, να διορίζουν όποιον θέλουν και κυρίως να μην δίνουν λογαριασμό σε κανενάν.

Εάν όμως ένας συνεργάτης του πρωθυπουργού, επιχειρηματίας επικαλείται το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς για να υπερασπιστεί τις αμφιλεγόμενες επιχειρηματικές του δραστηριότητες, τότε γιατί ο νεαρός γραμματέας της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνει το ίδιο με τους διορισμούς φίλων και συγγενών; Είναι ακόμη πιο άθλιο το επιχείρημα ότι "τα ΜΜΕ είναι διαπλεκόμενα και γι αυτό δεν έχουν δικαίωμα να ασκούν κριτική στην δήθεν αριστερή κυβέρνηση", η οποία φυσικά όταν την βολεύει διαπλέκεται μαζί τους ενώ επιχειρεί να δημιουργήσει και τα δικά της μέσα ενημέρωσης.

Είναι φυσικό μία νέα διακυβέρνηση στις πολιτικές θέσεις εξουσίας, συμβούλους και συνεργάτες υπουργών, να θέλει δικά της στελέχη με τις αυτές πολιτικές αντιλήψεις. Αυτό όμως δεν δικαιλογεί την καταιγίδα των διορισμών που καταγγέλλεται από παντού. Και φυσικά δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εξευτελίζουν το πραγματικό ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς για να δικαιολογήσουν το βόλεμα ημετέρων, την στιγμή που δεκάδες χιλιάδες ικανοί νέοι με προσόντα σπουδές και πτυχία μένουν χωρίς δουλειά ή αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι από την ανήθικη συμπεριφορά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ θα τρίζουν τα κόκκαλα των αριστερών αγωνιστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα