Προελαύουν οι δυνάμεις του Άσαντ στο Χαλέπι με την υποστήριξη των Ρώσων

Δυνάμεις του συριακού καθεστώτος με την υποστήριξη σφοδρών και μαζικών αεροπορικών βομβαρδισμών της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας απέσπασαν την Τετάρτη από τους αντάρτες κι άλλες θέσεις γύρω από το Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Η πόλη θεωρείται στρατηγικής σημασίας και η ανάκτηση του πλήρους ελέγχου της από τη Δαμασκό μπορεί να σηματοδοτήσει ένα σημείο καμπής στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα από το 2011.

Η αντεπίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων σχεδόν εκμηδένισε τα εδαφικά κέρδη των ανταρτών κατά τη διάρκεια της εφόδου που άρχισαν την Κυριακή.

Σύμφωνα

με τη συριακή φιλοκυβερνητική εφημερίδα αλ Ουάταν, οι δυνάμεις του καθεστώτος «προελαύνουν ξανά στα νότια και τα νοτιοδυτικά του Χαλεπιού, μετά τις σημαντικές δυσκολίες» που αντιμετώπισαν από την επίθεση των ανταρτών τις τελευταίες ημέρες.

Στις μάχες, τους αντάρτες υποστηρίζουν τζιχαντιστές της οργάνωσης Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας (το πρώην Μέτωπο Υποστήριξης των Επαναστατών στη Συρία ή Τζαμπχάτ αλ Νούσρα, που ανακοίνωσε πρόσφατα ότι «διέρρηξε» τις σχέσεις του με την αλ Κάιντα).

Το Ιράν, βασικός σύμμαχος του καθεστώτος της Συρίας στη Μέση Ανατολή, έχει στείλει στρατιωτικούς συμβούλους και στελέχη των ένοπλων δυνάμεών του για να υποστηρίξουν τις κυβερνητικές δυνάμεις.

Ο υποστράτηγος Σεργκέι Σβάρκοφ δήλωσε ότι μέλη της οργάνωσης Χαρακάτ Νουρ αλ Ντιν αλ Ζίνκι, την οποία η Ουάσινγκτον θεωρεί μέρος της «λεγόμενης μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» έκαναν την επίθεση με χημικά όπλα εναντίον μιας συνοικίας του Χαλεπιού χθες στις 19:05 τοπική ώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα