«Πράσινο φως» για κοινό ευρωπαϊκό project τεχνολογίας €1,75 δισ.

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Βρετανία εξασφάλισαν την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης την Τρίτη για τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ύψους 1,75 δισ. ευρώ, σε ένα κοινό project μικροηλεκτρονικής με στόχο την ενθάρρυνση επενδύσεων σε συσκευές συνδεδεμένες στο διαδίκτυο.

Στο έργο θα συμμετάσχουν είκοσι εννέα εταιρείες και ερευνητικοί οργανισμοί, μεταξύ των οποίων οι Robert Bosch, Infineon, STMicroelectronics,

Osram, Carl Zeiss, GlobalFoundries και Murata.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι η δημόσια στήριξη αναμένεται να προσελκύσει επιπλέον 6 δισεκατομμύρια ευρώ από ιδιώτες επενδυτές. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024.

Η μικροηλεκτρονική αποτελείται από μικρά ηλεκτρονικά συστατικά γνωστά ως τσιπ και αισθητήρες και βρίσκονται σε τηλέφωνα, υπολογιστές, πλυντήρια, αυτοκίνητα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές.

"Η καινοτομία στη μικροηλεκτρονική μπορεί να βοηθήσει ολόκληρη την Ευρώπη να σημειώσει πρόοδο στην καινοτομία", δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού Margrethe Vestager.

"Γι 'αυτό είναι λογικό οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να συνεργαστούν για να υποστηρίξουν τόσο σημαντικά έργα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, εάν η αγορά από μόνη της δεν αναλαμβάνει το ρίσκο.

Το project θα επικεντρωθεί σε ενεργειακά αποδοτικά τσιπ, ημιαγωγούς ισχύος, έξυπνους αισθητήρες, προηγμένο οπτικό εξοπλισμό και σύνθετα υλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα