Πουλημένοι στη μετάφραση

Να πιάνεις τη μύτη σου! Τα παλιά ουρητήρια της Ομόνοιας μπροστά σ' αυτή την μπόχα μοιάζουν με υπερπολυτείς τουαλέτες της «Μεγάλης Βρεταννίας»!

Οπως τα παχύδερμα γουρούνια που αρειμανίως στροβιλίζονται μέσα σε ακαθαρσίες και στον πολτό. Οπως τα πρωτοπαλίκαρα του Πάμπλο Εσκομπάρ καθαρίζουν κάθε αποστάτη, κάθε προδότη και κάθε εχθρό. Οπως συνέβαινε πάντα σ' αυτό τον δύσμοιρο τόπο τον ελληνορθόδοξο και χριστιανικό!

Τι έγινε, παιδιά, με τη δίκη της Siemens; Α, σου λέει, χάθηκε, έκανε φτερά, πάει καλιά της. Κάπου εξαφανίστηκε μεταξύ υπουργείου Εξωτερικών και Δικαιοσύνης!

Κι εμείς

απαθείς. Κι εμείς εθισμένοι. Κι εμείς λοβοτομημένοι. Πώς κάνεις έτσι; Τι περίμενες δηλαδή; Να βγουν τα άπλυτα στη φόρα; Να μάθουμε ονόματα; Μα τόσο χαζός είσαι; Μπας και είσαι εξωγήινος; Πάντα το ίδιο συνέβαινε. Πάντα τα κουκουλώνανε. Πάντα οι πουλημένοι έβγαιναν στο τέλος κερδισμένοι. Μη χολοσκάς. Και μην ελπίζεις. Ολοι μα όλοι στη μάσα, στη διαπλοκή και την απάτη. Στην Ελλάδα ζεις, δεν υπάρχει ελπίς!

Υπερβολές; Καθόλου! Γιατί ο φάκελος της Siemens περιφέρεται επί 11 συναπτά έτη. Γιατί ο Μιχάλης Χριστοφοράκος απολαμβάνει ασυλία στο κράτος της Ανγκελα Μέρκελ. Γιατί ο ίδιος ο Χριστοφοράκος έχει κλειδαμπαρώσει το τεφτέρι με τα ονόματα σε κάποια θυρίδα. Γιατί το εν λόγω τεφτέρι με πλήθος ονομάτων αποτελεί γι' αυτόν το απόλυτο όπλο σωτηρίας και προστασίας της σωματικής του ακεραιότητας. Γιατί τα ονόματα προέρχονται από τις «καλύτερες οικογένειες» της Πολιτικής, της Επιχειρηματικότητας, της Δικαιοσύνης, ενώ περιλαμβάνονται και στελέχη του ΟΤΕ. Γιατί έτσι και αποκαλυφθούν τα ονόματα τότε θα γκρεμιστεί το σύμπαν. Γιατί μια τέτοια αποκάλυψη μπορεί να είναι το σπίρτο που θα ανάψει φλόγα και θα κάψει την Αθήνα. Και γατί η μπόχα θα βυθίσει τη χώρα στο χάος!

Φανταστείτε ότι σχεδόν όλοι οι κατηγορούμενοι που απέφυγαν το σκαμνί επειδή «χάθηκε» η μετάφραση είναι απλώς μικρομεσαία στελέχη. Που σημαίνει ότι τα μεγάλα κεφάλια έχουν διαφύγει οριστικά. Και που σημαίνει ότι οι σημερινοί κατηγορούμενοι είναι «κλητήρες», «θυρωροί» και υπαλληλίσκοι!

Κι όμως, ακόμα κι αυτοί θεωρούνται ύποπτοι και επικίνδυνοι από το «σύστημα». Κι αν ανοίξουν το στόμα τους; Κι αν «πέσουν» ονόματα; Κι αν ξεράσουν γεγονότα, συμφωνίες κάτω από το τραπέζι; Επομένως, φύλαγε τα ρούχα σου για να 'χεις τα μισά!

Τα τεκμήρια και οι αποδείξεις περιττά. Οι καθυστερήσεις, οι αναβολές, τα προσχήματα, η γραφειοκρατία, οι μεταφράσεις και πάσης φύσεως εμπόδια φωτογραφίζουν τα πιο τρανταχτά τεκμήρια και τις πιο ακλόνητες αποδείξεις. Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια!

Επομένως το μήνυμα που λαμβάνει κάθε ρακένδυτος, κάθε φτωχός, κάθε μεροκαματιάρης, κάθε υποζύγιο, κάθε κατεστραμμένος, είναι το γνωστό. Τίποτα δεν αλλάζει. Ολοι στο κόλπο είναι. Ολοι διαπλεκόμενοι και διεφθαρμένοι. Ολοι δουλεύουν για την «έδρα» των οπισθίων τους. Ολοι για την κοιλιά τους. Ολοι για να ξεπατώσουν και να ξεπαστρέψουν κάθε πορτοφόλι. Ολοι υποκριτές, προδότες, κολασμένοι!

Πληρώνουμε εμείς για να γλεντοκοπάνε εκείνοι. Κανείς δεν πρόκειται να μας σώσει. Ολοι οι θεσμοί κολυμπάνε στον ίδιο πολτό, στους ίδιους καμπινέδες, στο ίδιο τραπέζι!

Ετσι καλπάζει ο ευρωσκεπτικισμός. Ετσι μηδενισμός. Ετσι τροφοδοτείται η ανυποληψία του πολιτικού συστήματος. Ετσι καταλήγουμε στην περιφρόνηση, στην αποχή, στην εσωστρέφεια και την απέχθεια. Ετσι φουντώνουν το μίσος και η οργή. Και έτσι πληθαίνουν εκείνοι, ακόμα και αριστεροί, που μέσα στο αδιέξοδό τους εύχονται τη νεκρανάσταση ενός ασήμαντου ανθρωπάριου με το όνομα Γεώργιος Παπαδόπουλος!

Ακούγεται εφιαλτικό, αλλά αν το καλοεξετάσεις θα το βρεις «φυσικό». Οποιος σπέρνει διαφθορά, διαπλοκή και ομερτά, στο τέλος θα θερίσει θύελλες!

Keywords
Τυχαία Θέματα