Πώς σχολιάζουν Μοσκοβισί και Φερχόφσταντ τις εξελίξεις στο Brexit

Η ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο πλησιάζουν σε ένα Brexit χωρίς συμφωνία, κάτι το οποίο καμία πλευρά δεν επιθυμεί στον απόηχο της ήττας της πρωθυπουργού Μέι στο κοινοβούλιο, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί.

"Κανένας δεν επιθυμεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία, αλλά εκεί οδεύουμε", δήλωσε σήμερα στο δίκτυο France 2.

Ερωτηθείς αν η Βρετανία θα μπορούσε να διενεργήσει ένα δεύτερο δημοψήφισμα,

το οποίο θα μπορούσε να καταλήξει σε μια στροφή 180 μοιρών και σε μια απόφαση για παραμονή στην ΕΕ, ο Μοσκοβισί απάντησε ότι οι τα νομικά όργανα της ΕΕ έχουν εκτιμήσει ότι κάτι τέτοιο είναι πιθανό.

Τα βρετανικά κόμματα θα πρέπει να παραβλέψουν τα δικά τους συμφέροντα και να συνεργαστούν σε μία λύση για το Brexit την οποία θα στηρίζουν όλοι, δήλωσε από την πλευρά τους σήμερα ο διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφσταντ, προσθέτοντας ότι η ΕΕ θα είναι τότε έτοιμη να συζητήσει με το Λονδίνο μια νέα συμφωνία.

Ο Φέρχοφσταντ δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο, μία ημέρα αφού το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε απερίφραστα τη συμφωνία αποχώρησης από την ΕΕ, πως προκειμένου να επιτευχθεί αυτό η Βρετανία θα πρέπει να αλλάξει τις "κόκκινες γραμμές" που καθόρισε στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα