Πώς οι Γάλλοι κολοσσοί της μόδας έγιναν πλουσιότεροι κατά 22,3 δισ. δολάρια

Οι δύο πλουσιότεροι άνθρωποι της Γαλλίας - οι κολοσσοί της πολυτέλειας Bernard Arnault και Francois Pinault - πρόσθεσαν 22,3 δισεκατομμύρια δολάρια στις περιουσίες τους φέτος, βοηθώντας τη χώρα τους να γίνει εξαιρετικά φιλόξενη για τη δημιουργία πλούτου μεταξύ δισεκατομμυριούχων.

Οι 13 πλουσιότεροι άνθρωποι της χώρας έχουν γίνει 27,6 δισ. δολ. πλουσιότεροι - μια σχετική αύξηση 12% - από τον Ιανουάριο. Πρόκειται σχεδόν για τα διπλάσια κέρδη από εκείνα των πλουσίων στην Ιαπωνία, τη δεύτερη χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις στον Δείκτη Bloomberg Billionaires. Οι 500 πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν κερδίσει συνολικά λιγότερο από 1%

Αυτό που συνέβη στη Γαλλία μπορεί να αποδοθεί σε μεγάλο βαθμό στον Arnault, 69 ετών, πρόεδρο της LMVH, και τον Pinault, 81 ετών, ιδρυτή της ιδιοκτήτριας της Gucci, Kering. Η ανανέωση της ζήτησης για πολυτελή προϊόντα από την Κίνα και η αυξανόμενη παρουσία στο ηλεκτρονικό εμπόριο έδωσαν ώθηση στις πωλήσεις με αποτέλεσμα οι δυο όμιλοι να συγκαταλλέγονται στις εταιρείεw της Γαλλίας με τη μεγαλλύτερη κεφαλαιοποίηση.

H αύξηση των πωλήσεων στον οίκο δημοπρασιών Christie's του Pinault συνέβαλε επίσης. Ο Arnault είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ευρώπης, με περιουσία 76,4 δισ. δολαρίων, ενώ η περιουσία του Pinault εκτιμάται στα 35,5 δισ. δολάρια.

Επίσης κατά 2,4 δισ. δολάρια αυξήθηκε η περιουσία των αδελφών Alain και Gerard Wertheimer - ιδιοκτητών της Chanel - και κατά 3,7 δισ. δολάρια η περιουσία της πλουσιότερης γυναίκας της Γαλλίας, της κληρονόμου L'Oreal, Francoise Bettencourt Meyers.

Keywords
Τυχαία Θέματα