Πώς η φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ μπορεί να πλήξει ξένες τράπεζες στις ΗΠΑ

Μια διάταξη του νέου φορολογικού νόμου, που αποσκοπεί στην αποτροπή των αμερικανικών εταιρειών να μεταφέρουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό για να επωφεληθούν από χαμηλότερο επιτόκιο, ενδέχεται επίσης να πλήξει τις μεγαλύτερες ξένες τράπεζες με σημαντικές συναλλαγές στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική αμερικανική νομοθεσία εναντίον της διάβρωσης και της κατάχρησης, κοινώς ονομαζόμενη BEAT, οι πληρωμές που πραγματοποιούν οι επιχειρήσεις των ΗΠΑ

σε συνδεδεμένες εταιρείες στο εξωτερικό πρέπει να συνυπολογίζονται στη συνολική φορολογική οφειλή. Ο νόμος δεν αναφέρει αν οι πληρωμές υπολογίζονται σε ακαθάριστη ή καθαρή βάση, δήλωσε ο Gavin Ekins του Φορολογικού Ιδρύματος, μια ομάδα παραγωγής πολιτικής. Επειδή οι τράπεζες συχνά μετακινούν χρήματα μεταξύ των μονάδων, μια απαίτηση ακαθάριστης βάσης θα διεύρυνε το εισόδημά τους για τον υπολογισμό.

Η Credit Suisse Group AG δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η BEAT ενδέχεται να αυξήσει τη φορολογική υποχρέωση των ΗΠΑ, ενώ η Barclays Plc δήλωσε την Τετάρτη ότι η διάταξη ενδέχεται να μειώσει το όφελος από τον μειωμένο συντελεστή εταιρικού φόρου. Και οι δύο εταιρείες ανέφεραν ότι υπάρχουν αβεβαιότητες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα εφαρμοστεί τελικά η ρήτρα. Το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α. πρέπει να δώσει επεξηγήσεις που να εξαλείφουν το μειονέκτημα που δημιουργεί το BEAT για τις τράπεζες, δήλωσε ο Ekins.

Keywords
Τυχαία Θέματα