«Πρωταθλητής» των νομισμάτων το ευρώ για το 2017

Το ευρώ είναι το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις για τη χρονιά που φεύγει, καθώς φέτος το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα κατέγραψε την πορεία με τα μεγαλύτερα κέρδη από το 2003 έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από την πλατφόρμα Kensho, το CNBC εξέτασε τη μέση απόδοση της στερλίνας, του ευρώ και του γεν έναντι του αμερικανικού νομίσματος , για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πιο... τυχεροί ήταν εκείνοι που τα τελευταία τρία χρόνια διατήρησαν θέσεις στο

ευρώ.

Πέρυσι ο περισσότερος κόσμος νόμιζε ότι θα ήταν μια καλή χρονιά για το δολάριο και ότι θα συνέχιζε το ράλι χάρη κυρίως στην αναμενόμενη πολιτική στήριξης από τον πρόεδρος Τραμπ, αναφέρει ο Itay Tuchman, επικεφαλής του τμήματος trading συναλλάγματος της Citi. Παράληλα, η αβεβαιότητα σε πολιτικό επίπεδο σε Ευρώπη και Βρετανία έδειχνα ότι θα ασκούνταν πιέσεις στη στερλίνα και το ευρώ, προσθέτει ο ίδιος.

Σε κάθε περίπτωση, η παγκόσμια ανάπτυξη και η σταδιακή απόσυρση των προγραμμάτων τόνωσης από τις μεγάλες οικονομίες, ήταν η συνταγή για τα κέρδη των αγορών και για τις απώλειες του δολαρίου.

Το δολάριο οδηγείται στην μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από το τέλος Νοεμβρίου καθώς οι traders αξιολογούν το νέο πακέτο φοροαπαλλαγών της αμερικανικής κυβέρνησης. Αντιθέτως, το ευρώ διαμορφώνεται κοντά στο υψηλότερο επίπεδο από το τέλος Νοεμβρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα