Πώς η Uber συγκέντρωσε 2 δισ. δολάρια με απόλυτη μυστικότητα

2 δισ. διλάρια συγκέντρωσε η Uber σε μια πώληση junk ομολόγων, καθώς οδεύει για το ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο το 2019.

Ο κολοσσός «διαμοιρασμένων διαδρομών» (Ride-hailin) κατάφερε να συγκεντρώσει 1,5 δισ. δολάρια από την πώληση 8ετών ομολόγων με απόδοση 8% και επιπρόσθετα 500 εκατ. από την πώληση 5ετών ομολόγων με απόδοση 7,5% σε μια ιδιωτική πώληση της οποίας ηγήθηκε η Morgan Stanley, σύμφωνα με δημοσίευμα

των Financial Times.

Η μυστικοπαθής προσέγγιση, η οποία παρέκαμψε την ευρύτερη αγορά ομολόγων της Wall Street, επέτρεψε στην Uber να περιορίσει τις οικονομικές πληροφορίες που αποκάλυψε σε αυτή την πώληση – και αυτές μόνο σε επιλεγμένο αριθμό αγοραστών.

Η start-up προετοιμάζεται για την κατάθεση δημόσιας προσφοράς (IPO), η οποία έφτασε να εκτιμά την εταιρία στα 120 δισ δολάρια, σύμφωνα με τις προτάσεις από αμερικανικές τράπεζες που έχουν αναλάβει την IPO, μετέδιδαν τα διεθνή media.

Η συγκέντρωση των πόρων ακολουθεί χθεσινό δημοσίευμα των FT, το οποίο ανέφερε ότι η Uber εξετάζει την πώληση μικρών ποσοστών του τμήματος της αυτόματης οδήγησης, Advanced Technologies Group.

«Τα αυτοκίνητα που οδηγούνται αυτόματα θα κάνουν την οδήγηση ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη για τους οδηγούς της Uber», δήλωσε η εταιρία στο CNBC σχολιάζοντας το δημοσίευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα