Αnadolu: Επεισόδιο του Barbaros με ελληνική φρεγάτα

Θερμό επεισόδιο σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τουρκικά ΜΜΕ, σημειώθηκε ανάμεσα στο τουρκικό ερευνητικό «Barbaros» και ελληνική φρεγάτα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες την είδηση ότι παράγοντες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού εμπόδισαν φρεγάτα του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού που βρίσκεται στην Ανατολική Μεσόγειο, μετέδωσαν το πρακτορείο Αnadolu και τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο υποστηρίζει ότι η ελληνική φρεγάτα επιχείρησε να «παρενοχλήσει» το ερευνητικό σκάφος Μπαρμπαρός

Χαϊρεττίν Πασά, το οποίο διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο ενώ το CNNTURK μεταδίδει ότι το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει ενισχύσεις στην περιοχή και το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καλεί την Ελλάδα να μην κορυφώσει την ένταση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ανακοίνωση για τις έρευνες του Barbaros εξέδωσε το τουρκική υπουργείο Εξωτερικών:

«Το Barbaros Hayreddin Pasa ξεκίνησε νέα σεισμική έρευνα το πρωί (18 Οκτωβρίου) στα Μεσογειακά μας παράλια στη Μεσόγειο Θάλασσα.

¨Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ελληνικό ΥΠΕΞ χθες είναι απολύτως ανυπόστατο βάσει του διεθνούς νόμου. Η επιμονή της Ελλάδας σε μη ρεαλιστικές κατηγορίες δεν θα καταλήξει σε κανένα άλλο κακό από το να ζημιώσει τις διμερείς σχέσεις και τη σταθερότητα της περιοχής.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τα κυριαρχικά δικαιώματα και τις εξουσίες της ηπειρωτικής μας υφαλοκρηπίδας με βάση το διεθνές δίκαιο. Σας συμβουλεύουμε να παραμείνετε μακριά από τις συμπεριφορές που μπορεί να προκαλέσουν κλιμάκωση στην περιοχή».

Keywords
Τυχαία Θέματα