Πολύ λιγότεροι Αμερικανοί βλέπουν το φετινό Μουντιάλ, σε σχέση με το προηγούμενο

Ενώ βρισκόμαστε ακόμα στον πρώτο γύρο των αγώνων στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2018, η τηλεθέαση στις Η.Π.Α. έχει μειωθεί κατά 44% σε σχέση με το τελευταίο τουρνουά του 2014, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Nielsen.

Η πτώση εμφανίζεται σε όλες τις αγγλόφωνες εκπομπές του Fox και στις εκπομπές στα ισπανικά του Telemundo της NBCUniversal. Τα παιχνίδια της Fox έχουν κατά μέσο

όρο 1.98 εκατομμύρια θεατές, έναντι 3.55 εκατομμυρίων στο ESPN το 2014. Τα παιχνίδια που μεταδίδει η Telemundo έχουν συγκεντρώσει ένα μέσο κοινό 1,87 εκατομμυρίων θεατών, από 3,3 εκατομμύρια στην Univision πριν από τέσσερα χρόνια.

Μαζί, τα δύο δίκτυα κατέβαλαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για τα δικαιώματα μετάδοσης στις ΗΠΑ του φετινού Μουντιάλ στη Ρωσία και εκείνου του 2022 στο Κατάρ και τώρα και τα δύο αντιμετωπίζουν τις ίδιες αντίξοες προοπτικές. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των Η.Π.Α., ιστορικά το ισχυρότερο κίνητρογια τους εγχώριους θεατές, δεν κατάφερε να προκριθεί στο τουρνουά του 2018. Οι ζώνες ώρας σημαίνουν επίσης ότι τα παιχνίδια αρχίζουν ήδη στις 6 π.μ. στην Ανατολική Ακτή, νωρίτερα από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στη Βραζιλία. Και τα δύο δίκτυα είναι καινούργια στις μεταδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το τουρνουά πιθανότατα βιώνει τις επιπτώσεις των ταχέως μεταβαλλόμενων συνηθειών τηλεθέασης, σύμφωνα με τον σύμβουλο αθλητικών μέσων ενημέρωσης Chris Bevilacqua. Υπάρχει μια σταθερή ροή ανθρώπων που παραδίδουν τις συνδρομές τους μέσω καλωδιακής τηλεόρασης, με αντάλλαγμα τις ψηφιακές προσφορές, κι αυτή είναι μια τάση που επηρεάζει σχεδόν όλους όσοι κινούνται στον κόσμο της τηλεόρασης.

Keywords
Τυχαία Θέματα