Ποιας μετοχής η τιμή αναμένεται να διπλασιαστεί το 2016;

Το περασμένο έτος, ήταν από τα χειρότερα για την αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen μετά τις αποκαλύψεις που ήρθαν στη δημοσιότητα για το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων στα αυτοκίνητα ντίζελ.

Ωστόσο, το 2016 αναμένεται να είναι καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο για την μετοχή της Volkswagen η οποία είναι έτοιμη να ενισχυθεί και πάλι.

«Νομίζω ότι είναι η καλύτερη μετοχή για το έτος. Θα έχει την μεγαλύτερη ανάκαμψη και μπορεί ακόμα και

να διπλασιαστεί η αποτίμησή της» δηλώνει στο CNBC ο Arndt Ellinghorst, επικεφαλής της Global Automotive Research στο Evercore ISI Group.

«Η VW πηγαίνει σχετικά καλά. Αν πάρετε για παράδειγμα μερικά από τα αυτοκίνητα που δεν μπορούσαν να πουλήσουν λόγω της εξαπατήσει των εκπομπών στην Ευρώπη ή τα πετρελαιοκίνητα οχήματα στις ΗΠΑ, τότε θα καταλάβετε ότι η VW εξακολουθεί να έχει ισχυρή παρουσία» συμπληρώνει ο ίδιος.

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Matthias Mueller επισκέφθηκε τις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε.

Σύμφωνα με τον Arndt Ellinghorst το κόστος για τις επισκευές των αυτοκινήτων θα μπορούσε να ανέλθει στα 300 με 500 ευρώ για το καθένα.

«Δεν ακούγεται μεγάλο το ποσό, αλλά σε έναν κλάδο που αγωνίζεται για να βγάλει λεφτά, αυτό είναι τεράστιο», πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault ελπίζει πως οι υποψίες ότι έχει εξαπατήσει και εκείνη τους πελάτες της εμπλεκόμενη και εκείνη σε σκάνδαλο εκπομπών, θα παραμείνουν απλά υποψίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα