Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός ηγέτη σε μια επιχείρηση με προοπτικές;

Υπάρχουν περισσότεροι επιχειρηματίες, σε χώρες όπου τα ξεκάθαρα γνωρίσματα του μάνατζερ- ηγέτη βρίσκονται σε μεγάλη εκτίμηση (ακόμη και μετά τον έλεγχο για το φύλο, το επίπεδο εκπαίδευσης και το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν) σύμφωνα με επισκόπηση των ερευνητών της Aston Business School στο Ηνωμένο Βασίλειο και στο Πανεπιστήμιο Κάνσας των ΗΠΑ.

Περίπου ένας στους οκτώ ανθρώπους στις Η.Π.Α. έχει δημιουργήσει

δική του επιχείρηση. Σε μέρη όπως το Μπελίζ, η Μπουρκίνα Φάσο και το Περού, ο αριθμός αυτός είναι κοντά στον έναν στους τέσσερις, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την Global Monitoring Entrepreneurship, μια ομάδα μελέτης που συντονίστηκε από το Aston Business School και το Πανεπιστήμιο Strathclyde Business School.

Στις περισσότερες περιοχές του κόσμου, το ταλέντο του μάνατζερ- ηγέτη θεωρείται επιθυμητό χαρακτηριστικό. Σκεφτείτε αφεντικά όπως ο Ρίτσαρντ Μπράνσον, ο οποίος διοικεί με τόλμη τον όμιλο εταιρειών Virgin - συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων του για διαστημικά ταξίδια - χάρη στην προσωπικότητά του. Ωστόσο, τα χαρακτηριστικά που είναι ζωτικής σημασίας για την ανάδειξη ενός τέτοιου στελέχους, σε χώρες με περισσότερους επιχειρηματίες, σύμφωνα με έρευνες, είναι τα εξής:

"Πρέπει να είστε σε θέση να επιτύχετε συνεργασία με όλους, αλλά ταυτόχρονα, δεν μπορείτε να είστε υπερβολικά προσιτός, έτσι πρέπει να είστε λίγο προστατευμένος, ανταγωνιστικός και... λαγωνικό", δήλωσε ο Ούτε Στεφάν, μια καθηγητής στο Aston Business School. «Όταν αυτά τα χαρακτηριστικά συγκεντρώνονται σε μια κουλτούρα διοίκησης μιας επιχείρησης, τότε έχετε τα υψηλότερα ποσοστά επιχειρηματικότητας».

Οι άνθρωποι στις χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής πιθανότατα δήλωσαν ότι αποτίμησαν την διαφύλαξη της προσωπικότητας του ηγέτη -που χαρακτηρίζεται από αποφυγή συμπεριφορών που θα μπορούσαν να προκαλέσουν σύγκρουση - καθώς και το ταλέντο στη διοίκηση, που ορίζεται ως προσωπική ακεραιότητα και πηγή έμπνευσης για τους εργαζομένους. Τέτοια χαρακτηριστικά συναντούμε σε μεγάλο ποσοστό στις επιχειρήσεις χωρών σαν τη Δανία, τη Φινλανδία και τη Νότια Κορέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα