Η Μέρκελ παραδίδει μαθήματα διαχείρισης κρίσεων

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανανέωσε τη δέσμευσή της να μην ισχύσουν οι απαγορεύσεις οδήγησης αυτοκινήτων που κινούνται με ντίζελ, υποστηρίζοντας ότι η τεχνολογία θα χρειαστεί δεκαετίες, προκειμένου να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, την ώρα που οι αυτοκινητοβιομηχανίες επικεντρώνονται στην ανάπτυξη ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

"Αυτό δεν σημαίνει ότι παραβλέπουμε τα ασυγχώρητα λάθη - δεν μπορούμε να επιστρέψουμε

στην παραδοσιακή ατζέντα", δήλωσε η Μέρκελ σε ομιλία προς την Κάτω Βουλή της Γερμανίας την Τρίτη. "Αλλά αυτό επίσης δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερήσουμε την αυτοκινητοβιομηχανία από το μέλλον της".

Η Μέρκελ κάλεσε τη βιομηχανία αυτοκινήτων της χώρας - η οποία απασχολεί 800.000 άτομα στη Γερμανία - να επενδύσει σε νέες τεχνολογίες και να καθαρίσει τους κινητήρες ντίζελ που χρησιμοποιούνται σήμερα. Η καγκελάριος συναντήθηκε με κυβερνητικούς και δημοτικούς ηγέτες τη Δευτέρα, όπου δεσμεύτηκε να διπλασιάσει το ομοσπονδιακό ταμείο για τον καθαρισμό του αέρα σε ένα δισεκατομμύριο ευρώ (1,2 δισεκατομμύρια δολάρια).

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Μέρκελ, η οποία αγωνίζεται για να κερδίσει την τέταρτη θητεία της ως Καγκελάριος, στις εκλογές της Γερμανίας στις 24 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε μια λίστα επιτευγμάτων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ανάπτυξης και της χαμηλής ανεργίας. Η Μέρκελ αργότερα την Τρίτη θα συμμετάσχει σε ένα φόρουμ που φιλοξενείται από συντάκτες γερμανικών εφημερίδων, ενώ ο βασικός της αντίπαλος, ο σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς θα απαντήσει σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής συζήτησης.

"Σήμερα είμαστε η κινητήρια δύναμη της ανάπτυξης. είμαστε η χώρα με την υψηλότερη απασχόληση που είχαμε ποτέ ", ανέφερε η Μέρκελ στην ομιλία της. "Έχουμε κερδίσει τη διεθνή αναγνώριση για αυτό μα το επίτευγμα", πρόσθεσε

Keywords
Τυχαία Θέματα