Πιθανό deal μεταξύ Allianz – Generali

Οι δύο εταιρείες λέγεται ότι βρίσκονται σε συζητήσεις για μια δυνητική συμφωνία.

Η μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης, η Allianz εξετάζει την κατάθεση πρόταση για την εξαγορά του γαλλικού τμήματος της Assicurazioni Generali.

Τα στελέχη της Allianz δεν δηλώνουν βεβαιότητα για το αν οι ρυθμιστικές αρχές αποδεχθούν τελικά μια πιθανή συμφωνία με τις δραστηριότητες της ασφαλιστικής στη Γαλλία

και ότι οι εταιρείες μπορεί να μην καταστεί τελικά εφικτό να φτάσουν σε deal. Η Γαλλία αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αγορά μετά την Ιταλία και τη Γερμανία για τη Generali, καθώς αντιστοιχεί στο 15% των συνολικών ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της εταιρείας.

Αν η Allianz εξαγοράσει τελικά τη γαλλική μονάδα της Generali, αυτό θα προσθέσει πάνω από 11 δισ. ευρώ σε premium στις δραστηριότητες της ασφαλιστικής στην εν λόγω χώρα. Κάτι τέτοιο θα έφερνε την Allianz πιο κοντά σε μέγεθος στις τρεις κορυφαίες ασφαλιστικές της Γαλλίας, όπου τα ηνία κρατά η ΑΧΑ.

Σημειώνεται ότι η Generali ενισχύθηκε κατά 5,2% σημειώνοντας υψηλό 10μήνου στο Μιλάνο. Η μετοχή σημείωσε μια από τις χειρότερες επιδόσεις στον δείκτη Bloomberg Europe 500 Insurance φέτος, με πτώση 14%. Η Allianz υποχώρησε 0,2% στη Φρανκφούρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα