Προσπάθειες σταθεροποίησης στη Wall Street

Η «βουτιά» του δείκτη μεταποίησης ISM τον Αύγουστο στις ΗΠΑ φαίνεται ότι επηρεάζει αρνητικά τις επενδυτικές διαθέσεις, ενώ η προσοχή παραμένει στραμμένη στην αυριανή ανακοίνωση αναφορικά με την πορεία της αγοράς εργασίας των ΗΠΑ κατά τον ίδιο μήνα.

Ο δείκτης ISM υποχώρησε τον Αύγουστο στις 49,4

μονάδες, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο, από 52,6 που ήταν τον Ιούλιο και έναντι 52,2 που ανέμεναν οι αναλυτές.

«Ο δείκτης ISM ήταν πολύ κακός. Δείχνει ότι η μεταποίηση επέστρεψε σε πορεία συρρίκνωσης και αυτό αφήνει το περιθώριο στη Fed να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή της νομισματικής της πολιτικής», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial. Σημειώνεται ότι βάσει των στοιχείων της CME Group, οι πιθανότητες αύξησης των επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο αγγίζουν το 30%.

Πτώση 0,13% για τον Dow Jones στις 18.376 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,15% στις 2.167 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,14% υψηλότερα στις 5.219 μονάδες.

Απώλειες άνω του 1% για το αμερικανικό αργό στα 44,08 δολάρια, παρά το ότι η Σ. Αραβία υποστήριξε ότι τα κράτη-μέλη του OPEC θα κατορθώσουν να συμφωνήσουν σε κινήσεις-παρεμβάσεις στις αγορές, που θα έχουν ως στόχο τη στήριξη των τιμών του μαύρου χρυσού.

Πτωτική πορεία και για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,82% και του 10ετούς στο 1,62%.

Οριακά κέρδη για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να αγγίζει το 1,138 δολ. και το δολάριο να διαμορφώνεται στα 103,9 γεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα