Ο “πόλεμος” των καναλιών-Κυβέρνηση: Χρωστάτε στο καθεστώς-ΝΔ: Θα καταργήσουμε το νόμο Παππά

17:05 1/9/2016 - Πηγή: BankWars

Ο πόλεμος κυβέρνησης -ΝΔ για τις άδειες των τηλεοπτικών καναλιών κορυφώνεται, εν αναμονής της ολοκλήρωσης της μαραθώνιας διαδικασίας και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων.

Η ΝΔ χρωστάει στο καθεστώς των καναλιών και σήμερα, με τη στάση της απέναντι στον διαγωνισμό αδειοδότησης, βρίσκεται πλέον σε πλήρες αδιέξοδο, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, επικαλούμενο συνέντευξή

της στο Ρ/Σ «στο Κόκκινο».

«Η ΝΔ εξυπηρετείται από την ποιότητα ενημέρωσης όλων των προηγούμενων χρόνων και θέλει το ίδιο: να εξυπηρετείται» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία σχολίασε ότι η ΝΔ, ενώ αρχικά είπε ότι θα καταργήσει τον διαγωνισμό, στη συνέχεια άλλαξε στάση και είπε ότι δεν θα καταργήσει τον διαγωνισμό αλλά θα συμπληρώσει με άδειες.

«Προκύπτουν πολλά ερωτηματικά, βλέπουμε δηλώσεις στελεχών της ΝΔ πολύ διαφορετικές, αντικρουόμενες μεταξύ τους. Νομίζω ότι βρίσκεται σε ένα πλήρες αδιέξοδο απέναντι σε αυτό διότι δεν μπορεί να πει απλά και καθαρά ότι εγώ δεν θέλω να αλλάξει τίποτε, δεν θέλω να μπει καμία τάξη, χρωστάω στο καθεστώς αυτό με εξυπηρέτησε τόσα χρόνια, επομένως θέλω να παραμείνει το ίδιο» σημείωσε για να σχολιάσει ότι «αυτό δεν μπορεί προφανώς, με τον αντίστοιχο κυνισμό του κυρίου Ψυχάρη (που ακούσαμε χθες στη Εξεταστική Επιτροπή) να το κάνει και έτσι τα στελέχη της δίνουν διαφορετικές και ελλιπείς απαντήσεις».

Το “γάντι σήκωσε” η ΝΔ, που συζήτησε το θέμα κατά συνεδρίαση της Συντονιστικής Ομάδας Κοινοβουλευτικού Έργου της Ν.Δ. υπό τον πρόεδρο του κόμματος, απαντώντας ότι «σκόπιμα υπερτονίζει η κυβέρνηση τις τελευταίες μέρες δεν μπορούν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη και τους πολίτες από την οδυνηρή καθημερινότητα που βιώνουν».

Σε ότ,ι αφορά την ουσία του ζητήματος, διευκρινίζεται ότι:

-Πρώτον, Επιβεβαιώθηκε η σαφής θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι με τον νέο διαγωνισμό η κυβέρνηση δεν καταπολεμά τη διαπλοκή, αντίθετα υφαίνει νέο δίκτυο διαπλοκής,

-Δεύτερον, η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει το νόμο Παππά επαναφέροντας το ΕΣΡ και τον κεντρικό-αποφασιστικό ρόλο του στη διαδικασία και

Τρίτον, με μόνο κριτήριο την ελεύθερη ενημέρωση θα αξιοποιηθεί το σύνολο του ψηφιακού φάσματος με νέες τηλεοπτικές άδειες, με αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και απολύτως διαφανή προέλευση των χρημάτων και ενιαίο τίμημα.

Σε σχέση με τη ΔΕΘ, α στελέχη της Ν.Δ. προανήγγειλαν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα καταθέσει σχέδιο εξόδου από την κρίση μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας, δίνοντας ελπίδα και προοπτική.

Keywords
Τυχαία Θέματα