Πιέρ Μοσκοβισί: «Ελπίζω σε ολική συμφωνία με το ΔΝΤ ως το τέλος του έτους»

Του Ιωάννη Αντύπα

Την ελπίδα του για την επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας με την Ελλάδα μέχρι το τέλος του έτους εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί κατά τη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε για να παρουσιάσει τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Επιτροπής.

Ο Γάλλος πολιτικός ερωτηθείς για την εκλογή του Ντόναλντ Τράμπ και το κατά πόσο αυτή επηρεάζει την διαδικασία της διαπραγμάτευσης (δια του

ΔΝΤ σημειώνουμε), τόνισε πως «δεν πρόκειται να συνδέσω τις διαθέσεις του ΔΝΤ με οποιοδήποτε πολιτικό γεγονός στο παρόν ή παρελθόν», θέλοντας να περάσει το μήνυμα πως η εκλογή Τράμπ δεν αλλάζει την θέση του ΔΝΤ.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε έναν ενάρετο κύκλο για την Ελλάδα και η επιτυχία του προγράμματος θα φέρει την αυτοπεποίθηση, ανάπτυξη και εργασίες στη χώρα» συμπλήρωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας όμως δεικτικά μετά πως η ελληνική κυβέρνηση αρκετές φορές χρειάστηκε πιέσεις, ανέλαβε τις ευθύνες του προγράμματος συνολικά.

Συνεπώς, ο Επίτροπος οικονομικών κάλεσε και τα άλλα κράτη μέλη του Eurogroup να αναλάβουν τις ευθύνες τους έτσι ώστε να επιτύχουμε μια «όσο το δυνατόν πιο συνολική συμφωνία» μέχρι το τέλος του 2016, κάτι στο οποίο ελπίζει ο Πιέρ Μοσκοβισί.

Νωρίτερα ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως αν γίνει η πιστή εφαρμογή του προγράμματος και των μεταρρυθμίσεων μπορούμε να δούμε έναν «ενάρετο κύκλο» στην ελληνική οικονομία και μία «επενδυτική απογείωση». Σύμφωνα με τις φθινοπωρινές προβλέψεις της Κομισιόν το ΑΕΠ στη χώρα μας θα κλείσει φέτος στο -0,3%. Του χρόνου, σύμφωνα με την Κομισιόν, η ελληνική οικονομία θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 2,7% και το 2018 3,1%.

Keywords
Τυχαία Θέματα