Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση των πτητικών μέσων του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ

Υπεγράφη σήμερα (8/11/2016) ανάμεσα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας ΑΕ (ΕΑΒ ΑΕ) κ. Γεώργιο Μαζαράκο η παράταση της σύμβασης συντήρησης από την τελευταία των πτητικών μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής μέχρι το τέλος του 2018 συνολικής αξίας 11,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Με την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης ολοκληρώθηκε

ένα από τα πολλά βήματα, που έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2015, με στόχο αφενός τη βέλτιστη αξιοποίηση των υλικών και μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφετέρου την έμπρακτη στήριξη της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας.

Με αφορμή την υπογραφή της παραπάνω σύμβασης, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Ολοκληρώθηκε σήμερα η διαδικασία ανάθεσης της συντήρησης των πτητικών μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής στην ΕΑΒ ΑΕ, ζήτημα για το οποίο είχε εργαστεί με επιμονή ο προκάτοχός μου Θοδωρής Δρίτσας. Με τη συγκεκριμένη σύμβαση επιλύσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μια σημαντική εκκρεμότητα, την οποία μας παρέδωσε άλυτη η προηγούμενη Κυβέρνηση. Με την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης εκφράζουμε την εδραία εμπιστοσύνη μας στην κρατική αμυντική βιομηχανία, η οποία διαθέτει και υλικοτεχνική υποδομή και τεχνογνωσία και ανθρώπινο δυναμικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες συντήρησης των κρατικών πτητικών μέσων εν γένει. Δεσμευόμαστε ότι η προσπάθειά μας αφενός για την έμπρακτη αναβάθμιση των υλικών και μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αφετέρου για την στήριξη της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, συνεχίζεται ακάθεκτη."

Keywords
Τυχαία Θέματα