«Πιάσαμε πάτο» λέει διάσημος bull αναλυτής της Wall Street - Βλέπει ράλι ως το 2035!

«Ο πάτος εβρέθη, είναι εδώ», υποστηρίζει ο Tom Lee, διάσημος «bull» αναλυτής της Fundtrat Global Advisors, ο οποίος είναι γνωστός για τις αισιόδοξες προβλέψεις του.

Ο Tom εκτιμά πως η «bull» αγορά στη Νέα Υόρκη ενδέχεται να διαρκέσει για… δεκαετίες και συστήνει επιθετικές αγορές στους επενδυτές, καθώς δεν αναμένει κάποιο συνεχόμενο sell-off έως το 2035.

«Η αγορά είναι υπερπουλημένη - Η

προοπτική ενός βίαιου ανοδικού ράλι είναι πολύ μεγάλη», δηλώνει ο Lee.

Όπως εξηγεί ο Lee, το ποσοστό των μετοχών του S&P 500 και του Russell 2000 (δείκτης χαμηλής κεφαλαιοποίησης), οι οποίες βρίσκονται πάνω από τους κινητούς μέσους 50 και 200 ημερών είναι «ασυνήθιστα» χαμηλό, και πως όταν αυτό συμβαίνει σε μια αγορά που διορθώνει αλλά δεν βρίσκεται επίσημα σε bear market, αποτελεί συνήθως σινιάλο πως «πιάσαμε πάτο» και μένει μόνο άνοδος.

Να υπενθυμιστεί πως ο Tom Lee αναμένει το Bitcoin στα 25.000 δολάρια ανά μονάδα έως το τέλος του 2018, από περίπου 6.300 δολάρια ανά μονάδα που διαπραγματεύεται επί του παρόντος.

Βέβαια, ο αναλυτής της Fundstrat έχει προχωρήσει σε ακόμη πιο αισιόδοξες προβλέψεις για το κρυπτονόμισμα.

Τον περασμένο Μάρτιο, σε μία περίοδο που ο κλάδος ψηφιακών νομισμάτων «βυθιζόταν» σε όλο και πιο χαμηλά επίπεδα, επέμενε να «βλέπει» το Bitcoin σε αστρονομικά επίπεδα, μελλοντικά.
Επικαλούμενος τα τεχνικά στοιχεία στην τιμή του κρυπτονομίσματος, ανέφερε ότι μία πτώση της τάξεως του 70% το 2014, ακολούθησε άνευ προηγουμένου «ράλι» άνω του 55.000%!

Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω, το Bitcoin ενδέχεται να εκτοξευθεί στα 91.000 δολάρια ανά μονάδα, το 2020!

Νωρίτερα μέσα στο έτος, ο κ. Lee, αναλυτής που είναι ιδιαίτερα γνωστός για τις -αποτυχημένες- «bullish» προβλέψεις του πριν τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, προέβλεπε πως το Bitcoin θα αναρριχηθεί σε νέα επίπεδο ρεκόρ (προς το παρόν το ρεκόρ διαμορφώνεται στα 19.800 δολάρια), τον Ιούλιο 2018, επιμένοντας για την τιμή-στόχο των 125.000 δολαρίων, το 2022.

Keywords
Τυχαία Θέματα