Πετρέλαιο και Κίνα δίνουν ώθηση στην Wall

Σε θετικό έδαφος κινούνται σήμερα οι δείκτες της Wall Street μετά την ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου και των θετικών στοιχείων για τις κινεζικές εξαγωγές τα οποία προσφέρουν μερική ανακούφιση στους επενδυτές και κατευνάζουν κάπως τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις από την επιβράδυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Συγκεκριμένα, ο O Dow Jones ενισχύεται 0,25% στις 16.557 μονάδες, ο Nasdaq κινείται με κέρδη

0,04% στις 4.687 μονάδες, και ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,27% στις 1.942 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου ανακάμπτουν από το χαμηλό των 12 ετών, παραμένοντας ωστόσο κάτω από τα 32 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια WTI ενισχύονται κατά 2,76% στα 31,31 δολάρια και τα συμβόλαια Brent καταγράφουν άνοδο κατά 2,14% στα 31,50 δολάρια.

Την ίδια ώρα, οι κινεζικές εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,4% σε ετήσια βάση, μετά από πτώση 6,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 8%. Παράλληλα, οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 7,6%, έναντι πτώσης 11%, που ανέμεναν οι αναλυτές. Τον Νοέμβριο οι εισαγωγές σε όρους δολαρίου είχαν καταγράψει πτώση 8,7%.

Σε ομιλία του την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Fed της Βοστώνης Eric Rosengren, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η Fed είναι πιθανό να αυξήσει με πιο αργό ρυθμό τα επιτόκια καθώς όπως είπε πολλές από τις οικονομικές εξελίξεις μετά την πρώτη αύξηση επιτοκίωντον Δεκέμβριο δεν είναι θετικές. Συγκεκριμένα, το sell off στην κινεζική αγορά μετοχών, οι χαμηλές τιμές του πετρελαίου και άλλοι παράγοντες εντείνουν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια ανάπτυξη έχει επιβραδυνθεί, πρόσθεσε.

Παράλληλα,το κινεζικό γουάν διατηρείται σταθερό για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, στα 6,563 γουάν ανά δολάριο.

Στο ταμπλό, η μετοχή της MetLife,καταγράφει άνοδο 6,57% μετά από δημοσιεύματα ότι σχεδιάζει spin off των δραστηριοτήτων λιανικής στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα