Πετρέλαιο και εταιρικά κέρδη έριξαν την Wall

Υποχώρησαν την Δευτέρα οι αμερικανικές μετοχές, με τις μετοχές ενέργειας να δέχονται την μεγαλύτερη πίεση καθώς οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν ακόμα και χαμηλό τριών μηνών.

Chevron, Exxon Mobil και UnitedHealth συνείσφεραν τα μέγιστα στην πτώση του μέσου όρου του Dow Jones ακόμα και κατά 100 μονάδες. Ο Dow καταγράφει ακόμα κέρδη 3% σε επίπεδο μήνα.

"Όλοι περιμένουν αυτήν τη μεγάλη πραγματικά μεγάλη εβδομάδα τόσο από

πλευράς εταιρικών ανακοινώσεων όσο και από πλευράς συνεδριάσεων κεντρικών τραπεζών", τόνισε στο CNBC ο Jeremy Klein, στρατηγικός αναλυτής της FBN Securities.

"Το αργό αξίζει να πουληθεί και κανείς δεν μιλά γι αυτό" ανέφερε.

Το αμερικανικό αργό υποχώρησε 1,06 δολάρια ή 2,40% στα 43,13 δολάρια στο βαρέλι, υπό την σκιά των ανησυχιών για την υπερπροσφορά σε μαύρο χρυσό.

Το αργό WTI έφτασε ακόμα και κάτω από τα 43 δολάρια στο βαρέλι, στο χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου.

Ο τομέας της ενέργειας διατηρήθηκε 2% χαμηλότερα όντας ο τομέας με την μεγαλύτερη πτώση στον S&P.

Ο DOW υποχώρησε 0,42% ή 77,79 μονάδες στις 18.493,06 μονάδες. Ο S&P 500 κατέγραψε απώλειες 0,30% στις 2.168,48 μονάδες ενώ ο NASDAQ σημείωσε πτώση 0,05% στις 5.097,63 μονάδες.

Την ίδια ώρα η προσοχή των αγορών στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία ολοκληρώνεται την Τετάρτη, αν και κανείς δεν αναμένει ότι η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων, τουλάχιστον σε αυτή τη συνεδρίαση. Παράλληλα την Πέμπτη συνεδριάζει και η Τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η απόδοσης του 2ετούς αμερικανικού ομολόγου κυμάνθηκε υψηλότερα κοντά στο 0,73% ενώ αυτή του 10ετούς στο 1,57%.

Κυρίως πτωτικά ο δείκτης του δολαρίου. Στα 1,098 δολάρια το ευρώ και στα 106 γιεν το δολάριο.

Η Apple θα ανακοινώσει τα κέρδη τριμήνου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης της Τρίτης, ενώ 3M, Caterpillar, DuPont, McDonald's, United Technologies και Verizon ενόψει του ανοίγματος.

Ο δείκτης φόβου (VIX) κινήθηκε ανοδικά πάνω από το 13.

Εννέα μετοχές κατέγραφαν πτώση για κάθε πέντε που σημείωναν άνοδο.

Υποχώρησαν 3,90 δολάρια τα futures του χρυσού στα 1.139,50 δολάρια στην ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα