Και όμως οι βρετανικές μετοχές εκτοξεύτηκαν μετά το Brexit

Οι FTSE 100 και 250 έχουν και οι δύο καλύτερες επιδόσεις από τον αμερικανικό δείκτη S&P,τον γερμανικό DAX και τον ιαπωνικό Nikkei από τις 27 Ιουνίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Οι 100 μεγαλύτερες βρεταινές εταιρείες έχουν καταγράψει υψηλό 11 μηνών για τον μήνα που ακολούθησε την ψήφιση της εξόδου από την Ε.Ε. κατά το δημοψήφισμα.

Ο FTSE

250 έχει καλύψει όλες τις απώλειες που συμείωνε αμέσως μετά την επικράτηση του Brexit.

H θετική επίδοση των δύο βρετανικών δεικτών είναι ένδειξη εμπιστοσύνης των επενδυτώς στις εισηγμένες βρετανικές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την βρετανική Εxpress η αβεβαιότητα για την πορεία της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη και οι ανησυχίες για τις ιταλικές τράπεζες έχουν υπερκαλύψει τους φόβους για τα αποτελέσματα ενός Brexit.

Η πρόσφατη άνοδος των μετοχών των εταιρειών μεσαίας κεφαλαιοποίησης του FTSE 250 συνδέεται με την ανατίμηση της στερλίνας, σημειώνει ο Ken Odeluga, market analyst στην CityIndex.

"Περί του 60% των πωλήσεων των εταιρειών του FTSE 250 την περασμένη χρονιά ήταν σε στερλίνες έναντι του 22% των πωλήσεων στον FTSE 100, σύμφωνα με την BlackRock", σημειώνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα