Πετρέλαιο και ΑΕΠ στηρίζουν τη Wall Street

Η διατήρηση σε ανοδική τροχιά της τιμής του μαύρου χρυσού, καθώς και η αναβάθμιση της εκτίμησης για την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο δ' τρίμηνο του περασμένου έτους, αποτελούν τα δύο βασικά στηρίγματα για τη Wall Street.

Το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) ενισχύεται άνω του 3% στα 34 δολάρια, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Ιανουαρίου.

Παράλληλα, βάσει της δεύτερης καταμέτρησης, το αμερικανικό ΑΕΠ ενισχύθηκε κατά 1% στο δ' τρίμηνο του περασμένου

έτους και όχι κατά 0,7% που είχε εκτιμηθεί στην πρώτη καταμέτρηση και σαφώς πολύ καλύτερα από το 0,4% που είχαν εκτιμήσει οι αναλυτές.

Θετική επίδραση στην αμερικανική αγορά μοιάζουν να έχουν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, Zhou Xiaochuan, από το βήμα του G20, ο οποίος άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι το Πεκίνο δεν προτίθεται να προχωρήσει σε επιθετικές κινήσεις υποτίμησης του γουάν, προκειμένου να στηρίξει την ανάπτυξη.

Κέρδη 0,14% για τον Dow Jones στο επίπεδο των 16.720 μονάδων, με τον S&P 500 να κινείται κατά 0,24% υψηλότερα στις 1.956 μονάδες και τον Nasdaq να εμφανίζει άνοδο της τάξης του 0,43% στις 4.601 μονάδες.

Στο τρία προς ένα το ισοζύγιο ανοδικών – πτωτικών μετοχών στο NYSE, με το αμερικανικό αργό να ενισχύεται κατά 3,2% στα 34,14 δολάρια και το Brent να κινείται κατά 4,1% υψηλότερα στα 36,77 δολάρια.

Αντίθετα πτωτική πορεία ακολουθεί ο χρυσός στην αμερικανική αγορά, ο οποίος αποδυναμώνεται κατά 11 δολάρια στα 1.127,80 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα