Πετρέλαιο: Διάλειμμα στο ράλι εν αναμονή Ουκρανίας και πυρηνικής συμφωνίας με Ιράν

Προς εβδομαδιαίες απώλειες οδεύει το πετρέλαιο καθώς οι επενδυτές περιμένουν τις εξελίξεις αναφορικά με την ουκρανική κρίση, αλλά και την πιθανότητα αναβίωσης της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν

Το αμερικανικό αργό WTI υποχώρησε στα 91 δολ/βαρέλι μετά από απώλειες 2% που σημείωσε χθες Πέμπτη. Αναμένεται να είναι η πρώτη εβδομαδιαία απώλεια φέτος για το WTI, μετά από ανοδικό σερί 8 εβδομάδων.

Μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ περί

πιθανής ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συμφώνησαν να συναντηθούν για συνομιλίες την επόμενη εβδομάδα. Ρώσοι αξιωματούχοι ανέφεραν, ωστόσο, ότι δεν επίκειται εισβολή.

Παράλληλα, υπάρχει έντονη φημολογία ότι μπορεί να ισχύσει εκ νέου η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν, ανοίγοντας ενδεχομένως τον δρόμο για απόσυρση των αμερικανικών κυρώσεων στις ιρανικές εξαγωγές αργού.

Τις προηγούμενες ημέρες ο κορυφαίος διαπραγματευτής της Τεχεράνης, Αλί Μπαγκέι Κανί, έγραψε στο twitter ότι οι προσπάθειες για επίτευξη πυρηνικής συμφωνίας είναι πιο κοντά από ποτέ.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές, το συμβόλαιο αμερικανικού αργού παράδοσης Μαρτίου σημείωσε νωρίτερα απώλειες 0,5% στα 91,30 δολ/βαρέλι. Αυτή την εβδομάδα οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 1,9%.

Το συμβόλαιο του μπρεντ παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 0,2% στα 92,75 δολ/βαρέλι. Οι εβδομαδιαίες απώλειες αγγίζουν το 1,8%. Είναι η πρώτη εβδομαδιαία πτώση από τον Δεκέμβριο.

Διαβάστε ακόμη:

Macquarie: Επιχειρεί επενδυτική «εισβολή» και στη βρετανική ενεργειακή αγορά

Στα σπίτια ιδιωτών «εισβάλλει» το Δημόσιο – To μπλόκο από το Κτηματολόγιο και η λύση που εξετάζεται

ΥΠΕΝ: Σε «Ελληνικά Ορυκτά» και Rockfire Resources το κοίτασμα των Μολάων Λακωνίας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πετρέλαιο, Διάλειμμα, Ουκρανίας, Ιράν,petrelaio, dialeimma, oukranias, iran