Στις φλόγες εμπορικό πλοίο στον Ατλαντικό – Μετέφερε χιλιάδες Porsche, Audi και Lamborghini

Φωτιά εκδηλώθηκε στο εμπορικό πλοίο Felicity Ace, με σημαία Παναμά, το οποίο μετέφερε χιλιάδες οχήματα του Ομίλου Volkswagen. Το περιστατικό συνέβη κοντά στα νησιά Αζόρες στον Ατλαντικό ωκεανό την Τετάρτη το απόγευμα.

Τα 22 μέλη πληρώματος απομακρύνθηκαν επιτυχώς από το φλεγόμενο πλοίο και μεταφέρθηκαν σε τοπικό ξενοδοχείο από το πορτογαλικό Ναυτικό και την Πολεμική Αεροπορία, που συνέδραμαν στις προσπάθειες διάσωσης. Το πλοίο αφέθηκε μη επανδρωμένο και ακυβέρνητο.

Εσωτερικό

e-mail της Volkswagen αποκαλύπτει ότι στο πλοίο βρίσκονταν 3.965 οχήματα του Ομίλου που κατασκευάζει επίσης Porsche, Audi και Lamborghini, τα οποία και ρυμουλκήθηκαν όταν τυλίχτηκε στις φλόγες το πλοίο, όπως αναφέρει το e-mail.

Πάνω από 100 αυτοκίνητα μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Χιούστον στο Τέξας. Το τελευταίο αυτό πλήγμα έρχεται να προστεθεί στα θέματα που αντιμετωπίζει ο όμιλος αναφορικά με την εφοδιαστική αλυσίδα, συμπεριλαμβανομένων των πανδημικών προβλημάτων εργασίας και των ελλείψεων σε τσιπ ημιαγωγών.

Εκπρόσωπος της Porsche ανέφερε πως εκτιμάται ότι 1.100 οχήματά της ήταν πάνω στο  Felicity Ace τη στιγμή της πυρκαγιάς. «Νιώθουμε ανακούφιση που και τα 22 μέλη πληρώματος είναι καλά στην υγεία τους και ασφαλείς», ανέφερε, προσθέτοντας ότι σε επαφή με τους πελάτες της Porsche έρχονται οι έμποροι αυτοκινήτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ανάλογο περιστατικό. Το 2019 το πλοίο Grande America άρπαξε φωτιά και βυθίστηκε μαζί με 2.000 πολυτελή αυτοκίνητα, όπως Audi και Porsche.

Ορισμένοι πελάτες εξέφρασαν την απογοήτευσή τους στα social media. Ενας από αυτούς ανέφερε ότι μια Porsche Boxter Spyder που είχε παραγγείλει ήταν μεταξύ των αυτοκινήτων στο πλοίο. Η τιμή ενός τέτοιου μοντέλου της στάνταρντ έκδοσης κοστίζει περί τα $99.650.

Διαβάστε ακόμη:

Ελληνικό: Τη φιλοσοφία των αστικών αναπτύξεων φιλοδοξεί να αλλάξει η Lamda Development

Macquarie: Επιχειρεί επενδυτική «εισβολή» και στη βρετανική ενεργειακή αγορά

Σιλβεστρίδης: «Τέλος εποχής» για τη γνωστή εταιρεία επίπλων – Βγήκε στο σφυρί και άλλαξε χέρια το ακίνητο στη Μεταμόρφωση

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ατλαντικό – Μετέφερε, Porsche Audi, Lamborghini,atlantiko – metefere, Porsche Audi, Lamborghini