Πετρελαϊκές πιέσεις στη Wall Street

Η υποχώρηση του πετρελαίου φαίνεται να προβληματίζει την αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους τόσο στην πορεία του μαύρου χρυσού όσο και στις ανακοινώσεις μεγεθών τριμήνου εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο λιανεμπόριο.

Πτώση 0,23% για τον Dow Jones στις 18.491 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά 0,31% στις 2.175 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,5% χαμηλότερα στις 5.199 μονάδες.

«Νομίζω ότι η

αγορά θα παραμείνει στάσιμη για κάποιο διάστημα, για δύο λόγους. Πρώτος ότι η περίοδος ανακοίνωσης εταιρικών μεγεθών β' τριμήνου φθάνει στο τέλος της και δεύτερος γιατί οι ανακοινώσεις μακροοικονομικών δεδομένων στέλνουν αντικρουόμενα μηνύματα. Εν γένει πιστεύω ότι η αγορά θα παραμείνει αμετάβλητη, με τους επενδυτές να προσπαθούν να «χωνέψουν» και τις αιτίες για το πρόσφατο ράλι που σημειώθηκε», εκτιμά η Kate Warne, επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία Edward Jones.

Οι αμερικανικές μετοχές, παρά τα ενδοσυνεδριακά ιστορικά υψηλά για S&P 500 και Nasdaq, διαπραγματεύονται εντός περιορισμένης κλίμακας το τελευταίο διάστημα, γεγονός το οποίο έχει οδηγήσει και τον δείκτη «φόβου» VΙΧ στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών.

Ανοδικές τάσεις για τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, με αυτή του 2ετούς να φθάνει στο 0,7% και του 10ετούς στο 1,52%. Ισχυρές απώλειες για τον δείκτη δολαρίου, με το ευρώ να αγγίζει το 1,118 δολ. και το δολάριο να υποχωρεί στα 101,25 γεν.

Την ίδια ώρα πτωτικά κινείται ο μαύρος χρυσός, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 1,57% στα 42,10 δολάρια και το Brent να εμφανίζει απώλειες της τάξης του 1,3% στα 44,38 δολάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα