Στην Ιταλία διέφυγαν οι “εξαφανισμένοι” Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι από την Ελλάδα

(upd) Τρεις Τούρκοι στρατιωτικοί ακόλουθοι, δύο της τουρκικής πρεσβείας στην Ελλάδα και ένας στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Βοσνία, αγνοούνται μετά την ανάκλησή τους από την Άγκυρα στο πλαίσιο των ερευνών που ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, δήλωσε σήμερα Τούρκος αξιωματούχος στο Reuters.

“Γνωρίζουμε ότι οι δύο στρατιωτικοί ακόλουθοι στην Ελλάδα προσπάθησαν

να φύγουν στο εξωτερικό. Οι πληροφορίες που λάβαμε δείχνουν ότι είναι πιθανόν να πήγαν στην Ιταλία…Εάν αυτό επιβεβαιωθεί, θα ενημερώσουμε σχετικά τις ιταλικές αρχές”, δήλωσε ο Τούρκος αξιωματούχος που δεν θέλησε να κατονομασθεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του θέματος.

Ο στρατιωτικός ακόλουθος στη Βοσνία δεν έχει εντοπισθεί. Συνολικά, 160 Τούρκοι στρατιωτικοί που καταζητούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την απόπειρα πραξικοπήματος δεν έχουν εντοπισθεί, συμπεριλαμβανομένων εννέα στρατηγών, πρόσθεσε ο Τούρκος αξιωματούχος.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δύο στελέχη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα φέρονται να έχουν «εξαφανισθεί» εκουσίως τις τελευταίες ημέρες, υπό το φόβο να ανακληθούν στην Άγκυρα και να υποστούν κυρώσεις ως φίλα προσκείμενοι στους επίδοξους πραξικοπηματίες.

Τα ίχνη των δύο στελεχών, του συνταγματάρχη Ιρχάν Γιασιτλί και του ναυτικού ακολούθου Χαλίς Τουντς, φέρονται να έχουν χαθεί από τις 7 Αυγούστου. Τότε, οι τουρκικές αρχές είχαν ενημερώσει επίσημα το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την απόφασή τους να ακυρώσουν τα διπλωματικά διαβατήρια των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι ανακαλούνταν στην Τουρκία. Η ακύρωση των διπλωματικών διθαβατηρίων ισοδυναμεί με άρση της διπλωματικής ιδιότητας και προστασίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», τα δύο στελέχη ενδεχομένως να βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται σ΄αυτή την περίπτωση, ακόμη και να ζητήσουν άσυλο, όπως έκαναν πρόσφατα οι οκτώ συμπατριώτες τους που έφτασαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη.

Keywords
Τυχαία Θέματα