Περίεργα πράγματα με το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ

Του Δημήτρη Μαρκόπουλου

Μεγάλες είναι οι αργοπορίες και τα προβλήματα που δημιουργούνται εξαιτίας της επιλογής συγκεκριμένης εταιρείας που "τρέχει" το ηλεκτρονικό σύστημα του ΟΑΕΔ. Σε μια περίοδο που όλες οι υπηρεσίες όφειλαν να είναι αποτελεσματικές ώστε το Κράτος να εξυπηρετεί τους ανέργους και την αγορά, φαίνεται πως η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα. Μαρία Καραμεσίνη κινείται στους δικούς της ρυθμούς, με τις επιλογές της να τη χαρακτηρίζουν.

Συγκεκριμένα,

το τεράστιο πρόβλημα με το σύστημα του φορέα έχει δημιουργηθεί εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Κι αυτό διότι καθυστερούν τα πάντα και δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα καθώς δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ.

Όπως μας αναφέρουν στελέχη του Οργανισμού με γνώση των σύνθετων καταστάσεων, για να γίνει μία διόρθωση ή ο,τιδήποτε άλλο κριθεί αναγκαίο για να προχωρήσουν οι όποιες διαδικασίες, οι οικονομικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ θα πρέπει να ειδοποιήσουν μέσω mail την επίμαχη εταιρεία στην οποία έχει ανατεθεί το συγκεκριμένο έργο, η οποία όμως συνήθως δεν ανταποκρίνεται ή το κάνει μετά από αρκετό χρόνο και συνεχόμενες ενοχλήσεις από την πλευρά των χειριστών - υπαλλήλων του Οργανισμού.

Από την πλευρά της διεύθυνσης του ΟΑΕΔ δεν γίνεται τίποτα παρά τα συνεχή παράπονα και των επιχειρήσεων και των υπαλλήλων, οι οποίοι δεν μπορούν να εργαστούν. Για παράδειγμα η αποπληρωμή του ΛΑΕΚ καθυστερεί περίπου 4 χρόνια (8.000 αιτήσεις αποπληρωμής του ΛΑΕΚ έτους 2013, περιμένουν να μπορέσουν να εξεταστούν από την Οικονομική Υπηρεσία του ΟΑΕΔ). Επίσης "παίζουν" διάφορες "κόντρες" μεταξύ ΟΑΕΔ και της εταιρείας αν και το παραπάνω χάος δεν εμποδίζει τις διαρκείς ανανεώσεις συμβάσεων. Ανανεώσεις που προκαλούν ερωτηματικά ιδιαίτερα μετά από πληροφορίες που μιλούν για μια εταιρεία που το προσωπικό της αποτελούν τρία μόλις άτομα.

Πηγές αναφέρονται σε μια "οικογενειακή υπόθεση" καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχουν ο πατέρας, ο γιος και άλλο ένα άτομο....

Keywords
Τυχαία Θέματα