ΠΑΥΛΙΔΗΣ: Μπαίνει στην αγορά ΑΠΕ με επένδυση 70 εκατ. ευρώ

Την υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου ύψους 70 εκατ. ευρώ στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας την τριετία 2017 - 2020 ενέκρινε το ΔΣ της ΠΑΥΛΙΔΗΣ Α.Ε. ΜΑΡΜΑΡΑ - ΓΡΑΝΙΤΕΣ σηματοδοτώντας τη δυναμική είσοδο της εισηγμένης και στο χώρο της ενέργειας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη πάρκων 50 MW παραγωγής καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στην Μακεδονία και τη Θράκη με έναρξη κατασκευής τον Μάρτιο του 2017.

Η απόφαση του ΔΣ έρχεται στο πλαίσιο της στρατηγικής διαφοροποίησης της εταιρείας με την συγκεκριμένη επένδυση

να βελτιώνει το εν λειτουργία χαρτοφυλάκιο έργων της κατατάσσοντας την παράλληλα σε σημαντική θέση για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς ηλεκτρισμού από ΑΠΕ.

Όπως σημειώνει το ανακοινωθέν στη στροφή αυτή της εταιρείας βοηθούν τα αναμενόμενα και για το 2016 πολύ θετικά οικονομικά αποτελέσματα από την αμιγώς εξαγωγική δραστηριότητα του μαρμάρου που έχουν βελτιώσει περαιτέρω την ρευστότητα και την καθαρή θέση της Εταιρίας και ενισχύουν την συνέχιση του στρατηγικού σχεδιασμού ανάπτυξης της εταιρίας. Ένας από τους πυλώνες ανάπτυξης είναι και η διαφοροποίηση με ενεργή και εντατική δραστηριοποίηση και σε άλλους αειφόρους κλάδους όπως αυτός της Αιολικής Ενέργειας.

Σύμφωνα με την εταιρεία η πλήρης λειτουργία των νέων 50MW έχει θετικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και συμβάλλει στην μείωση εκπομπών ρύπων κατά 123.500 τον. CO2 κάθε έτος που ισοδυναμεί με δάσος 163.800 στρεμμάτων και ηλεκτροδότηση μιας πόλης 120.000 κατοίκων.

Keywords
Τυχαία Θέματα