Τα Panama Papers «έφαγαν» τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Κατηγορίες για διαφθορά αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Nawaz Sharif και τα παιδιά του, ενώ στη χώρα έχει ξεσπάσει πολιτικό χάος μετά την απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της χώρας να ζητήσει την παραίτησή του, την οποία τελικά υπέβαλε νωρίτερα, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η υπόθεση διαφθοράς βγήκε στο φως μετά από έρευνα που έγινε στα οικονομικά της οικογένειάς του σε μια ταραγμένη περίοδο για τη χώρα καθώς το 2018 επίκεινται εθνικές εκλογές.

Η

πενταμελής επιτροπή του ανωτάτου δικαστηρίου έδωσε την ετυμηγορία του νωρίς την Παρασκευή μετά την έρευνα που έδειξε μεγάλες διαφορές μεταξύ του πραγματικού πλούτου της οικογένειας και των δηλωθέντων εισοδημάτων τους.

«Η ψευδής δήλωση (εισοδημάτων) δείχνει ότι ο Mian Nawaz Sharif δεν είναι έντιμος», ανέφερε κατά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας ο δικαστής Ejaz Afzal Khan. «Γι' αυτό τον απαλλάσσουμε από τη συμμετοχή του στην εθνοσυνέλευση και ως εκ τούτου παύει να είναι πρωθυπυργός του Πακιστάν».

Ο Sharif είναι ο δεύτερος ηγέτης παγκοσμίως που καθαιρείται μετά τη διαρροή των περιβόητων Panama Papers. Πέρυσι, είχε παραιτηθεί ο πρωθυπουργός της Ισλανδίας. Στην Ισπανία η διαρροή είχε στοιχίσει τη θέση του υπουργού Βιομηχανίας, ενώ στη δίνη του σκανδάλου είχαν εμπλακεί CEOs στην Ισλανδία και κορυφαία τραπεζικά στελέχη της Ευρώπης.

Keywords
Τυχαία Θέματα