Santander: Αύξηση 37% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου

Η ισχυρή ανάπτυξη στη Λατινική Αμερική βοήθησε την ισπανική Banco Santander να αυξήσει τα καθαρά κέρδη της κατά 37% κατά το β' τρίμηνο. Τα αποτελέσματα ανακοινώνονται λιγότερο από δυο μήνες μετά την ξαφνική εξαγορά της Banco Popular που απετέλεσε την πρώτη κίνηση υπό το νέο καθεστώς τραπεζικών διασώσεων μετά το ξέσπασμα της κρίσης.

Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ισπανίας από πλευράς αγοραίας αξίας, ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 1,75 δισ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο από 1,3 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο. Επίσης, τα

καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν στα 8,61 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 7,57 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 13,6%.

Η Santander είναι μια από τις πλέον διαφοροποιημένες τράπεζες στον κόσμο, με δραστηριότητες σε Βραζιλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεξικό, Ισπανία, ΗΠΑ, Πολωνία και μια σειρά άλλων αγορών.

Η τράπεζα επωφελήθηκε από μια σταδιακή ανάκαμψη στη Βραζιλία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής που βγαίνει από τη χειρότερη ύφεση στη σύγχρονη ιστορία της.

Η εκτελεστική πρόεδρος Ana Botin αναφέρει πως τα στελέχη είναι «εξαιρετικά βέβαια ότι η εξαγορά της Popular θα φέρει επενδυτικές αποδόσεις 13%-14% μέχρι το 2019».

Ο δείκτης κεφαλαίου της Santander διαμορφώθηκε στο 9,58% τον Ιούνιο έναντι του 10,66% το Μάρτιο με βάση τα πλήρως ενσωματωμένα κριτήρια της Βασιλεία ΙΙΙ.

Το ποσοστό επισφαλών δανείων της Santander διαμορφώθηκε στο 5,37% στο β΄ τρίμηνο από το 3,74% στο α΄ τρίμηνο.

Όπως ανακοίνωσε η τράπεζα τα έσοδα αυξήθηκαν στις 8 από τος 10 βασικές αγορές όπου δραστηριοποιείται.

Keywords
Τυχαία Θέματα