Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και CEO της Ted Baker

Ο Ray Kelvin, ιδρυτής και δ/νων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας λιανικής πώλησης Ted Baker Plc, παραιτήθηκε σήμερα Δευτέρα, λόγω κατηγοριών που αντιμετωπίζει σχετικά με κακοδιαχείριση και ακατάλληλη συμπεριφορά προς συναδέλφους.

Η Ted Baker είχε προαναγγείλει ότι θα διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα σχετικά με ισχυρισμούς κατά του Kelvin τον Δεκέμβριο μετά από μια διαδικτυακή εκστρατεία που εκπροσώπησε πάνω 200 εργαζομένους και η οποία

ζητούσε να τεθεί ένα τέλος στην κουλτούρα που αφήνει ανενόχλητη την παρενόχληση.

«Ο Kelvin έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, ωστόσο σήμερα συμφώνησε να παραιτηθεί με άμεση εφαρμογή της απομάκρυνσής του από τη θέση του ως CEO και δ/ντής της Ted Baker», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας .

Σύμφωνα με την Ted Baker η έρευνα θα συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες.

Η μετοχή της αλυσίδας μόδας που ίδρυσε ο Kelvin στη Γλασκόβη το 1988, υποχώρησε κατά σχεδόν 5% στα πρώτα λεπτά της διαπραγμάτευσης.

«Αποφάσισα ότι το σωστό ήταν να αποχωρήσω από την Ted και να αφήσω την εταιρεία να εστιάσει στο να γίνει το μπραντ που θα ξεχωρίσει ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει το 2019 με ανανεωμένη ενέργεια και πνεύμα», δήλωσε ο 63χρονος Kelvin. Το μερίδιό του στη εταιρεία ανέρχεται στο 35%.

Τη θέση του θα αναπληρώσει η Lindsay Page ενώ ο David Bernstein θα είναι εκτελεστικός πρόεδρος.
Σημειώνεται ότι η Τed Baker έχει πάνω από 500 καταστήματα σε όλο τον κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα