Παρά τους κινδύνους, η Bundesbank αναδεικνύει τη θετική πορεία της γερμανικής οικονομίας

Η γερμανική Bundesbank εξέφρασε την πεποίθηση ότι η οικονομία της Γερμανίας θα ξεπεράσει γρήγορα την τελευταία επιβράδυνσή της, παρόλο που προειδοποίησε ότι ο αυξανόμενος προστατευτισμός και η αταξία από το Brexit θέτουν απειλές για τις προοπτικές της.

Η κεντρική τράπεζα "κατέβασε" τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη για τα έτη 2018 και 2019 και επίσης μείωσε τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό για το επόμενο έτος.

Η παραγωγή στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης, ανακάμψε το

τρίτο τρίμηνο για πρώτη φορά από τις αρχές του 2015, όταν η παραγωγή αυτοκινήτων διακόπηκε λόγω νέων δοκιμών για τις εκπομπές αερίων. Από τότε, η επιχειρηματική εμπιστοσύνη έχει περιοριστεί περαιτέρω, υπονοώντας μια αποδυνάμωση της ορμής της.

Η Bundesbank ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι "αρκετά ισχυρή" ανάπτυξη μπορεί να αναμένεται αυτό το τρίμηνο και το επόμενο. Ωστόσο, αυτή η ανάκαμψη "συσκοτίζει το γεγονός ότι η κυκλική τάση είναι πιθανό να παραμείνει αρκετά υποτονική".

"Αναμένεται ότι η γερμανική οικονομία θα αυξηθεί μόνο λίγο ταχύτερα από το αναμενόμενο, κατά το επόμενο έτος", δήλωσε ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann. "Για την ανάπτυξη - και σε μικρότερο βαθμό και για τον πληθωρισμό - οι κίνδυνοι μιας καθοδικής πορείας υπερισχύουν σε σχέση με τις σημερινές προοπτικές".

Keywords
Τυχαία Θέματα