Ώθηση από τις ιταλικές τράπεζες στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές, την ώρα που η δραματική πτώση στις τιμές του πετρελαίου αναζωπυρώνουν τη φημολογία ότι η αμερικανική Federal Reserve ίσως να είναι κοντά στο τερματισμό της νομισματικής σύσφιξης.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,13% στις 340,91 μονάδες με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες και τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια σε θετικό πρόσημο.

Ο βρετανικός FTSE100 σημειώνει άνοδο 0,44%, o γερμανικός DAX

στο +0,21%, o γαλλικός CAC40 ενισχύεται κατά 0,35%, ο ιταλικός FTSE MIB κατά 1,4%, ενώ o ισπανικός ΙΒΕΧ35 κερδίζει 0,65%

Ο ευρωπαϊκός τραπεζικός δείκτης σημειώνει τις καλύτερες επιδόσεις στις πρωινές συναλλαγές, με άνοδο πάνω από 0,5%. Ισχυρή στήριξη του δείκτη σημειώνεται από τις ιταλικές τράπεζες, μετά την είδηση ότι η Ιταλία έφτασε σε τεχνική συμφωνία με την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019.

Η Unicredit, η Ubi Banca και η Banco BPM διαπραγματεύονται με άνοδο άνω του 4% μετά την τελευταία αυτή εξέλιξη.

Κοιτάζοντας μεμονωμένες μετοχές, η βρετανική GlaxoSmithKline σημειώνει άνοδο σχεδόν 6% μετά την ανακοίνωση ότι σχεδιάζει να «σπάσει» στα δύο ενώ προχωρά και σε κοινοπραξία με την ανταγωνιστική της Pfizer.

H γαλλική Natixis σημείωσε πτώση πάνω από 5% μετά την ανακοίνωση για ζημιές 260 εκατ. ευρώ από ασιατικά παράγωγα με χαμηλή απόδοση.

Οι αγορές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη θεαματική πτώση στα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού. Η πτώση αυτή αυξάνει τις πιέσεις στην αμερικανική Fed να εγκαταλείψει τη δέσμευσή της για ακόμα περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων στο εγγύς μέλλον.

Keywords
Τυχαία Θέματα