Όσμπορν: Η Βρετανία είναι όσο ισχυρή χρειάζεται απέναντι στις προκλήσεις του Brexit

Τα τελευταία 6 χρόνια δουλέψαμε σκληρά και συστηματικά για την ανάκαμψη της οικονομίας μας, είπε ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Όπως είπε, χάρη σε σκληρές προσπάθειες, το έλλειμμα του προϋπολογισμού μειώθηκε από το 11% στο 3% φέτος, συμπληρώνοντας ότι ο νέος προϋπολογισμός θα αποτελέσει έργο και ευθύνη της νέας κυβέρνησης.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του

δημοψηφίσματος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το μέλλον και τις προκλήσεις. Δεν ήταν το αποτέλεσμα που θέλαμε Τώρα που μίλησε ο λαός πρέπει να δεχτούμε και να σεβαστούμε το αποτέλεσμα. Προσωπικά, το δέχομαι απολύτως και θα κάνουμε το παν για να λειτουργήσει». Εξήρε δεν την αναάγκη για ανάληψη δράσης ώστε να μπουν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά.

Όπως είπε, η οικονομία θα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αναφέρθηκε στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Σε αυτές συμπεριέλαβε τη μεταβλητότητα που όπως φάινεται θα συνεχιστεί στις χρηματαγορές. ΤΟ ΥΠΟΙΚ και η Τράπεζα της Αγγλίας και η Εποπτέυουσα Αρχή της Αγοράς έχουν καταρτίσει σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Εχουμε εργαστεί τις τελευταίες βδομάδες για να ανετπεξέλθουμε, στο όποιο αποτέλεσμα και υπενθύμισε ότι ήδη ο διοικητής της Τράπεζα της Αγγλίας έχει εξαγγείλει την παροχή ρευστότητας ύψους 250 δισ. στερλινών.

Σε αντίθεση με 8 χρόνια πριν, το χρηματοικονομικό μας σύστημα είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις προκλήσεις, είπε, εν΄λω αναφερόμενος στην απόφαση του Ντέιβιντ Κάμερον να παραιτηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο, είπε: Ο πρωθυπουργός μας έδωσε χρόνο να μελετήσουμε ποιες θα είναι οι νέες σχέσεις μας με τους γείτονές μας από εδώ και στο εξής. Όσο για το δικό του πολιτικό μέλλον είπε ότι είναι ένα θέμα που θα αποφασίσει αργότερα

Παράλληλα, ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ διευκρίνισε ότι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή για υπηρεσίες, εργαζομένους, μετακίνηση.

Το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί μόλις καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις και όταν η Βρετανία θα έχει ξεκάθαρη εικόνα, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι η αγγλική οικονομία είναι ισχυρή, αν και η απόφαση αρκετών εταρειών να μην κάνουν προσλήψεις θα πλήξει τις επενδύσεις.

Τα μεγάλα ζητήματα για τη Βρετανία από εδώ και στο εξής θα είναι η διατήρηση της σταθερότητας και η ασφάλεια, κατέληξε, προσθέτοντας με νόημα: Δεν θέλω να γυρίσουμε την πλάτη στην ΕΕ.

Keywords
Τυχαία Θέματα